Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 14:28

Επιβολή τέλους σε μη ηλεκτροδοτημένα κτήρια στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας με την επιβολή δημοτικών τελών σε ακίνητα που πρέπει να αποδειχθεί ότι δεν είναι ηλεκτροδοτημένα.

Για να αποδειχθεί αυτό, όπως ορίζει ο νόμος, χρειάζεται έγγραφο της ΔΕΗ που να λέει ότι το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος θα πρέπει να επιβάλει δημοτικά τέλη. Η απάντηση που δίνει η ΔΕΗ λέει ότι δεν μπορεί να δώσει τέτοια βεβαίωση παρά μόνο για τα ακίνητα που είχαν κάνει σύνδεση και πλέον δεν έχουν, αλλά όχι και για όσα δεν είχαν ποτέ σύνδεση. 

Πάντως αν δεν βρεθεί λύση υπάρχει ο κίνδυνος να φτάσουν σε αρκετούς πολίτες ιδιοκτήτες ακινήτων χρεώσεις δημοτικών τελών με αρκετά μεγάλα μάλιστα ποσά.

Από την πλευρά του δήμου ετοιμάζεται σχετικό έγγραφο προς τη ΔΕΗ προκειμένου να βρεθεί λύση, αλλά και προς το αρμόδιο υπουργείο. 

Το πρόβλημα έχει προκύψει από πέρυσι αλλά λύση δεν έχει βρεθεί ακόμη, και ανέκυψε καθώς μέχρι τότε η απόδειξη μη ηλεκτροδότησης του ακινήτου βεβαιωνόταν με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, κάτι που πλέον έχει πάψει να ισχύει.

Κ.Μπ.