Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 19:44

Νέο βραβείο για το Δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Νέο βραβείο για το Δημαρχείο Καλαμάτας

Το χρυσό βραβείο Best City 2017, το δεύτερο για το νέο Δημαρχείο, πήρε ο Δήμος Καλαμάτας προχθές το βράδυ, σε εκδήλωση στην Αθήνα.

Η εκδήλωση έγινε στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, φανερά ικανοποιημένος, ενημέρωσε ότι ο δήμος πήρε το χρυσό βραβείο για τη διαρρύθμιση του κτηρίου και για την εξοικονόμηση ενέργειας με τη γεωθερμία. Ενημέρωσε ότι ήταν μια εκδήλωση προβολής πόλεων που πρωτοπόρησαν και εξέφρασε τη χαρά του, γιατί η επιλογή έγινε από εξαιρετικούς επιστήμονες. Επεσήμανε ακόμη ότι η διάκριση οφείλεται στη μελέτη, η οποία δωρήθηκε από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και εκπονήθηκε 10 χρόνια πριν. 

Οσον αφορά τους άλλους δήμους που βραβεύτηκαν, ο κ. Νίκας είπε ότι του έκαναν εντύπωση και είναι άξιες προς μίμηση οι κατασκευές νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών φιλικών για το περιβάλλον, οι πεζόδρομοι, η διαμόρφωση πάρκων, καθώς και οι παρεμβάσεις σε δρόμους εισόδων - εξόδων σχολείων.

Την τελετή συνδιοργάνωσαν το περιοδικό Plant και το Netweek της Boussias Communications. Βραβεία δόθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμους δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και, τελικά, καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες. 

Την αξιολόγηση πραγματοποίησε ανεξάρτητη κριτική επιτροπή με επικεφαλής το Γιώργο Πατούλη, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER