Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 17:58

Καλκαβούρας σε Κόλλια: “Περισσότερο χρόνο στο καφενείο από το δημαρχείο” 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλκαβούρας σε Κόλλια: “Περισσότερο χρόνο στο καφενείο από το δημαρχείο” 

Μελανό σημείο στην αυτοδιοικητική πολιτική του πορεία χαρακτηρίζει την στήριξη που έδειξε στον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Γιάννης Καλκαβούρας, απαντώντας με επιστολή του σε όσα πριν λίγες ημέρες είχε αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Κόλλιας.

Ο πρώην δήμαρχος σε αυτή είχε χαρακτηρίσει τον κ. Καλκαβούρα «εξαπτέρυγο», για το οποίο ο τελευταίος απαντά ότι «εξαπτέρυγο δεν ήμουν και δεν είμαι κανενός δημάρχου, παρά μόνο των συμπολιτών μου και αυτό που αναφέρετε είναι ύβρεις και προς αυτούς». 

Κάνοντας αναφορά στη θητεία του κ. Κόλλια ο κ. Καλκαβούρας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι συμπατριώτες του Φιλιατρινοί που τον καταψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές φαίνεται ότι τον γνώριζαν καλά, όπως και ότι ήταν ένας δήμαρχος απών, που περισσότερο χρόνο διέθετε σε άλλους χώρους και στο καφενείο, παρά στο δημαρχείο. 

Αναλυτικά στην απάντησή του ο κ. Καλκαβούρας αναφέρει: 

«Σε προηγούμενη επιστολή μου απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου στους Γαργαλιάνους, έθιξα το πρόβλημα της ύδρευσης διαχρονικά και τόνισα ότι η δεξαμενή των Γαργαλιάνων έχει να εμπλουτισθεί με νερό, από την εποχή του δημάρχου κ. Κατρίτση. Για δε την προηγούμενη δημοτική αρχή έγραψα επί λέξει "…ότι δεν έκανε καμία ενέργεια στην κατεύθυνση εμπλουτισμού του νερού για την πόλη μας".

Αυτό ενόχλησε τον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας. Δεν αναφέρθηκα σε κάτι άλλο παρά μόνο στην ποσότητα του νερού και στον αγωγό ύδρευσης από το Αλικοντούζι.

Ολοι γνωρίζουμε ότι οι βλάβες που γίνονταν ή που γίνονται τώρα, τα ίδια άτομα τις αποκαθιστούσαν και επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τώρα. Και μην σκεφθεί κάποιος ότι τότε έτρεχαν και αμέσως επισκεύαζαν, ενώ τώρα δεν ενδιαφέρονται και δεν αποκαθιστούν άμεσα την όποια βλάβη.

Αρα ο προηγούμενος δήμαρχος, ή δεν κατανοεί τι διαβάζει και σε ποιο σημείο επικέντρωσα την κριτική μου ή εσκεμμένα παραπληροφορεί.

Το να απομονώνει λέξεις και να δίνει δικές του ερμηνείες είναι ολοφάνερο ότι στερείται επιχειρημάτων και θέλει στην ύδρευση να παρουσιάσει σαν μεγάλο έργο της δημαρχίας του την υποχρέωση να αποκαθιστά τις όποιες βλάβες. 

Για το πρόβλημα όμως που χρόνια βιώνουμε στους Γαργαλιάνους, καμία απάντηση, το προσπερνά, γιατί μάλλον δεν τον ενδιαφέρει. Ρωτώ λοιπόν και πάλι. Χρειαζόμαστε η όχι περισσότερη ποσότητα νερού;

Ενημερώνω λοιπόν, ότι στους Γαργαλιάνους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός σχεδόν διπλασιάζεται και οι ανάγκες σε νερό είναι πιο πολλές, χρειαζόμαστε περίπου 2.700 κ. μ. νερού, το 24ωρο. Στη δεξαμενή εισέρχονται περίπου 1500 κυβικά, χωρίς να υπολογίσουμε το νερό από το Αλικοντούζι. Οταν το Αλικοντούζι θα μας έφερνε τα υπόλοιπα κυβικά, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Ολοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν γίνεται και από εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.

Ολοι οι δήμαρχοι μετά από τον κ. Κατρίτση, και ο κ. Μπουντάς και ο κ. Καλοφωλιάς, οι οποίοι γνώριζαν το πρόβλημα, προσπάθησαν με γεωτρήσεις να δώσουν λύση, χωρίς επιτυχία. Ομως προσπάθησαν, και όλοι γνωρίζουν τις ενέργειες που έγιναν. 

Τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή για να αυξήσουμε την ποσότητα του νερού στην πόλη μας; Ποιες μελέτες ετοίμασε για την αντικατάσταση του αγωγού;

Την απάντηση την γνωρίζουν οι συνδημότες μου, γιατί όλοι βιώνουμε την έλλειψη του νερού, καμία ενέργεια.

Δεν την γνωρίζει ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος δεν απάντησε επί της ουσίας του προβλήματος και μάλιστα έκανε το λάθος να κάνει και χαρακτηρισμούς, δείχνοντας την μικροψυχία του, σε ανθρώπους που τον βοήθησαν.

Οταν χαρακτηρίζεις κάποιον, όλοι καταλαβαίνουν ότι σ’ έχει ενοχλήσει με όσα αναφέρει και ότι δεν μπορείς με επιχειρήματα να τα αντικρούσεις, γι’ αυτό και καταφεύγεις σε συκοφαντίες και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. 

Ηταν δική μου επιλογή, να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση και τον τόπο μου, και βεβαίως δεν το έχω μετανιώσει. Είμαι περήφανος που οι συμπατριώτες μου με τιμούν με την ψήφο τους, σε όλη την διάρκεια της αυτοδιοικητικής μου πορείας. Εχουν σταθεί δίπλα μου στις όποιες επιλογές έχω κάνει, και με έχουν στηρίξει.

Η πορεία μου, στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και στο δήμο, έχει σαν μόνο μελανό σημείο αναφοράς την απλόχερη στήριξη που έδειξα σε εσάς, για να εκλεγείτε δήμαρχος, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υποψηφιότητά σας. Εσείς, τέως δήμαρχε Τριφυλίας, που στις προηγούμενες εκλογές σας καταψήφισαν οι συμπατριώτες σας, στα Φιλιατρά, και ο συνδυασμός μας καταποντίσθηκε, αναρωτιέμαι, μήπως οι δημότες των Φιλιατρών σας γνώριζαν ποιο καλά από εμάς; Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι πράγματι σας γνώριζαν καλά, σε όλους εμάς πέρασε κάποιος χρόνος για να σας μάθουμε.

Είναι το πιο εύκολο σε μένα, ν’ αρχίσω ν’ απαριθμώ και να υπενθυμίζω όχι εκφράσεις, αλλά γεγονότα που υπήρξαν κατά την διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης του δήμου, μ’ ένα δήμαρχο παρόντα- απόντα, με ένα δήμαρχο που περισσότερο χρόνο διέθετε σε άλλους χώρους και στο καφενείο, παρά στο δημαρχείο. Δεν θα το κάνω τώρα, αλλά αν χρειασθεί εδώ είμαστε.

Θα υπενθυμίσω όμως στον τέως δήμαρχο, ας θυμηθεί πώς χαρακτήριζε τους συνεργάτες του, για τους οποίους στη συνέντευξή του άλλα είπε. Λειτουργούσε με την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" και ό,τι προκύψει.

Στη συνέντευξή σας λέτε, ότι είχατε καλές σχέσεις με τους προηγούμενους δημάρχους. Σας θυμίζω όμως, πώς γίνεται, συγκεκριμένος πρώην δήμαρχος να συναντάται με δημοτικούς συμβούλους δημόσια, με σκοπό την εύρεση κατάλληλου υποψηφίου δημάρχου για τον Δήμο Τριφυλίας, πριν τελειώσει η δική σας θητεία;

Μιλήσατε κ. πρώην δήμαρχε για εξαπτέρυγα. Οσο με αφορά, εξαπτέρυγο δεν ήμουν και δεν είμαι κανενός δημάρχου, παρά μόνο των συμπολιτών μου και αυτό που αναφέρετε είναι ύβρεις και προς αυτούς. 

Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και όλοι οι δημότες γνωρίζουν την πορεία μου, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις, με γνώμη και άποψη, πολλές φορές δε, και με σκληρές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Αυτό βέβαια για σας είναι γκρίνια, μα για μένα είναι αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο μου και τους συνδημότες μου. 

Εγώ ποτέ δεν έκρυψα τις όποιες διαφωνίες είχα μαζί σας και είναι μοναδική περίπτωση ίσως, δημοτικού συμβούλου, να μου προτείνονται θέσεις ευθύνης, όταν τελείωσε η πρώτη διετία, τις οποίες αρνήθηκα,  στην συνέχεια διαχώρισα την θέση μου στο δημοτικό συμβούλιο από εσάς και έγινα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. 

Φαίνεται ότι αυτό σας πείραξε, δεν το έχετε ξεπεράσει, και νομίζετε ότι με χαρακτηρισμούς θα με μειώσετε.

Σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς πρώην δήμαρχε Τριφυλίας. Στην εκπαιδευτική μου σταδιοδρομία σαν καθηγητής, διευθυντής και προϊστάμενος, κανείς δεν με χαρακτήρισε όπως εσείς. Αντίθετα η προσφορά μου αναγνωρίζεται από συναδέλφους, μαθητές και από γονείς. 

Τέλος, το ήθος μου, η προσωπικότητά μου και η οικογενειακή μου αγωγή, δεν μου επιτρέπουν να απαντήσω με το δικό σας λεξιλόγιο».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER