Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 19:42

Τριφυλία: Οξύνεται η αντιπαράθεση Κόλλια - Κατσίβελα

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Οξύνεται η αντιπαράθεση Κόλλια - Κατσίβελα

Οξύνεται η δημόσια αντιπαράθεση Κόλλια - Κατσίβελα με τη νέα επιστολή-απάντηση του πρώην δημάρχου προς τον νυν με τίτλο «Ντρέπομαι για λογαριασμό του δημάρχου». Σημειώνει δε πως πρόκειται για απάντηση στο «λιβελογράφημα» Κατσίβελα.

Στην απάντησή του ο κ. Κόλλιας σημειώνει ότι οι αναφορές του σημερινού δημάρχου στην παραλαβή του δήμου για τον ίδιο αποτελούν την καλύτερη απάντηση στο λιβελογράφημά του. Χαρακτηρίζει την πρόσφατη απάντηση του κ. Κατσίβελα αήθη, υβριστική και συκοφαντική επίθεση σε προσωπικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων του αποδίδει κατινισμό, ενώ σημειώνει ότι δουλεύει από μικρό παιδί και δεν γεννήθηκε αρχοντόπουλο. Επίσης ότι όταν μιλά για λαθροβίωση σε πολιτικούς διαδρόμους κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ενώ του καταλογίζει ότι... φεϊσμπουκίζει μετρώντας λάικ. Λέει ακόμη ότι η μοναδική πολιτική περγαμηνή του κ. Κατσίβελα είναι η εξ αγχιστείας συγγένεια με τον κ. Σαμαρά, την οποία επαρκώς έχει εξαργυρώσει. Αναφέρει επίσης τα χρήματα που δόθηκαν για έργα της δικής του δημοτικής περιόδου και αντικρούει όσα ανέφερε ο κ. Κατσίβελας ως έργα της σημερινής δημοτικής αρχής. Κλείνοντας σημειώνει ότι δεν θα τον ακολουθήσει στο ξεκατίνιασμα που έχει επιλέξει και η απάντησή του από δω και πέρα θα είναι η περιφρόνηση.

Χαρακτηριστικά στην απαντητική επιστολή του ο κ. Κόλλιας αναφέρει: «“Με ύμνους στον Κόλλια ανέλαβε ο Παναγιώτης Κατσίβελας! Εχω τη μεγάλη τιμή να διαδέχομαι στη θέση του δημάρχου της Τριφυλίας μας ένα σπουδαίο πολιτικό άνδρα, έναν άνθρωπο βαθιά δημοκράτη, έναν άνθρωπο ιδιαίτερο και ξεχωριστά έντιμο και ηθικό… Αναγνωρίζω ότι εσείς δεν παραλάβατε δήμο, ότι ο δήμος Τριφυλίας ήταν ένας καινούργιος δήμος με όλη την εσωτερική αντίφαση και αμφισβήτηση, την οποία δεν είχε κανένας άλλος δήμαρχος σε όλη την επικράτεια” (εφημερίδα “Θάρρος” 2 Σεπτεμβρίου 2014, σελίδα 4. “Ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας απευθυνόμενος στον απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Κόλλια ανέφερε μεταξύ άλλων έχετε κοπιάσει 3,5 χρόνια να δημιουργήσετε έναν καλλικρατικό δήμο μέσα από μία αντικαλλικρατική νοοτροπία στη συνείδηση του κόσμου. Θα σας τιμώ πάντα και θα είστε ένας άνθρωπος πάντα ωφέλιμος για τη νέα δημοτική αρχή” (εφημερίδα “Ελευθερία” 2 Σεπτεμβρίου 2014, σελίδα 8). Αυτές οι δηλώσεις του ίδιου του κ. Κατσίβελα αποτελούν την καλύτερη απάντηση που δίνει ο ίδιος στο δικό του, πρόσφατο (3 Οκτωβρίου) “λιβελογράφημα”. Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ. Οπως επίσης θα μπορούσα να παραπέμψω στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και 27/8/2014 και στα όσα ελέχθησαν για το πρόσωπο και τη λειτουργία του τότε δημάρχου από φίλους και “αντιπάλους”, θα είναι ένα καλό ανάγνωσμα και ένα καλό μάθημα για το σημερινό δήμαρχο, μήπως και γίνει καλύτερος και κατά τη λήξη της θητείας του αξιωθεί ανάλογων εγκωμίων. Γιατί ό,τι μέχρι τώρα έχει ακουστεί για το δημόσιο βίο του είναι οι καταιγιστικές καταγγελίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας”  Πατρών για τα έργα και τις ημέρες στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Ωστόσο αν με τη συνέντευξή μου στις 22 Σεπτεμβρίου -μετά από τρία χρόνια σιωπής- είχα την υποχρέωση να υπερασπιστώ τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και το έκανα πολύ συγκρατημένα, πλέον είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι στην αήθη υβριστική και συκοφαντική επίθεση του δημάρχου σε προσωπικό επίπεδο, που μάλιστα άπτεται του Ποινικού Κώδικα. Μην φοβάστε κ. Κατσίβελα, δεν θα προσφύγω στη δικαιοσύνη. Αυτό αποτελεί δικό σας προνόμιο. Απλά ντρέπομαι για λογαριασμό σας, για λογαριασμό του δημάρχου Τριφυλίας (με τη θεσμική του ιδιότητα) που έχει χάσει την ψυχραιμία του (και δεν είναι η πρώτη φορά) και έχει κυριευθεί από τα «κακά πνεύματα» της έπαρσης, της αλαζονείας και της εμπάθειας. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας κύριε δήμαρχε της Τριφυλίας, γιατί μετά τα κλαψουρίσματα “δίκην παλιάς μοιρολογίστρας” περάσατε στον “κατινισμό” και επειδή έχω καθαρή τη συνείδησή μου έχω και τη γενναιότητα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου αλλά και να θέσω και σας ενώπιόν τους».

Συνεχίζοντας αναφέρεται στην απάντηση Κατσίβελα σημειώνοντας: «Ερχομαι τώρα στα συγκεκριμένα ζητήματα του λιβελογραφήματος Κατσίβελα. “Εμείς -λέει- δουλεύουμε σκληρά, πράγμα που δεν μάθατε να κάνετε στη ζωή σας”. Ντροπή σας.

Εγώ κύριε Κατσίβελα δεν γεννήθηκα αρχοντόπουλο, ούτε μεγάλωσα στα πούπουλα, παιδί της ορφάνιας και της φτώχειας ήμουνα, για αυτό και δούλεψα σκληρά σε όλη μου τη ζωή. Μιλήσατε για λαθροβίωση σε πολιτικούς διαδρόμους. Προφανώς εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια, γιατί κ. Κατσίβελα “καλό χωριό τα λίγα σπίτια” όπου όλοι πια γνωριζόμαστε. Μάθετε κ. Κατσίβελα (και λέω μάθετε γιατί εσείς είσαστε απών και ίσως δεν γνωρίζετε) ότι ο Κόλλιας δεν υπήρξε παιδί του κομματικού σωλήνα, ούτε ανδρώθηκε πολιτικά σε προθαλάμους πολιτικών γραφείων και στις ίντριγκες (εσείς κάτι θα γνωρίζετε από αυτά), στους αγώνες πολιτικούς και κοινωνικούς ανδρώθηκε, τους οποίους μάλιστα δεν έσπευσε να εξαργυρώσει (ίσως για αυτό να σας είναι αδιανόητο). Αγώνες στις αίθουσες των συνελεύσεων, στα βήματα των συνεδρίων, στις πλατείες, στους δρόμους, στα καφενεία. Μιας και ανέφερα τα καφενεία (και δεν ξέρω ποιους άλλους χώρους υπονοείτε με τους συκοφαντικούς υπαινιγμούς σας και εδώ ντροπή σας) θα σας συμβούλευα να μην τα περιφρονείτε κ. Κατσίβελα. Μην  περιφρονείτε τους ανθρώπους που συχνάζουν σε αυτά, επειδή εκτός από το να ακούν έχουν την έφεση και να μιλάνε. Ακούστε κ. Κατσίβελα, αντί να “φεϊσμπουκίζει”  κάποιος από πρωίας μέχρι νυκτός αυτοϊκανοποιούμενος μάλιστα μετρώντας τα “λάικ” στην ένδειξη “αρέσει”, είναι καλύτερα να συνδιαλέγεται με την κοινωνία». 

Του καταλογίζει ακόμη ότι συμπεριφέρεται σαν κομματάρχης στην εποχή του Γκόρτσου και σημειώνει ότι θα γινόταν καλύτερος δήμαρχος, αν αφήσει τη θαλπωρή στο κουκούλι μιας “γεσμένικης” κουστωδίας και βγει στην κοινωνία. Συμπληρώνει μάλιστα: «Αν έχετε ανασφάλειες και φοβίες κ. Κατσίβελα, ότι στους χώρους που συχνάζουν οι απλοί άνθρωποι θα σας κυριεύσουν “άλλου είδους” πνεύματα (δεν φανταζόμουνα ότι εκτός από τον εθισμό σας στο Facebook διατρέχετε και άλλους είδους κίνδυνο), ε τότε εσείς να πίνετε χαμομήλι. Δεν χάσατε και πάλι την ευκαιρία κύριε Κατσίβελα να αναφέρετε το όνομα του Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα χωρίς λόγο. Επιτέλους, κύριε, σταματήστε να παπαγαλίζετε διαρκώς το όνομα του πρώην πρωθυπουργού. Επειδή η εξ αγχιστείας συγγένειά σας είναι η μόνη πολιτική σας περγαμηνή (την οποία μάλιστα αρκούντως έχετε εξαργυρώσει ) δεν σας επιτρέπεται να εκθέτετε (για να μην πω ευτελίζετε) το όνομα, το πρόσωπο και την ιδιότητα του ανδρός. Εύγε σας κ. Κατσίβελα που μία κοινωνικού χαρακτήρα συνάθροιση επιχειρείτε να την μετατρέψετε σε πολιτική. Παραποιώντας μάλιστα το περιεχόμενο μιας χαλαρής συζητήσεις μεταξύ ομοτράπεζων “φίλων”. Το “ρουφιανίζειν” δεν είναι πολιτική κ Κατσίβελα. Κι εκτός από το ήθος σας, επιβεβαιώνετε ότι από πολιτική ανάλυση γνωρίζετε όσο γνωρίζω εγώ από ανάλυση ούρων».

Στο σημείο αυτό αναφέρεται στους δικούς του πολιτικούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη και ρωτά το δήμαρχο: «Παρεμπιπτόντως όμως εσείς δεν είσαστε που και με την υπογραφή σας στηρίξατε την υποψηφιότητα του κυρίου Γεωργιάδη; Εξακολουθείτε να τον θεωρείτε ακόμη καλύτερο ηγέτη από τον κ. Μητσοτάκη για την παράταξη και τον τόπο;».

Στην απάντησή του ο κ. Κόλλιας αναφέρεται και στα όσα ανέφερε σε δική του επιστολή ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καλκαβούρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το σεκόντο που έκανε και πάλι στο δήμαρχο το γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος που δεν αρκεί να δηλώνει “μη εξαπτέρυγο  του δημάρχου” αλλά πρέπει και να το αποδεικνύει, δεν έχει αξία να το σχολιάσω. Τη φωνή του κυρίου “του” άλλωστε σιγοντάρει και μάλιστα παράφωνα». Ωστόσο στη συνέχεια αναφέρεται στις ψήφους που είχε πάρει ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τόσο το 2000 όσο και το 2004 που είχε έρθει πρώτος με μεγάλη διαφορά στις πόλεις της Τριφυλίας και τα όρια του σημερινού δήμου. 

Ακόμη στην απάντησή του αναφέρεται σε έργα της θητείας του τονίζοντας ότι για δημοτικά έργα ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ολοκληρωμένα και υπό ολοκλήρωση ήταν 7.094.143 ευρώ, δημοτικά έργα μη ενταγμένα στο στάδιο δημοπράτησης, αξιολόγησης, έγκρισης 5.078.276 ευρώ, έργα-εργασίες-προμήθειες από δημοτικό προϋπολογισμό ολοκληρωμένα και υπό ολοκλήρωση 1.285.799 ευρώ, εργασίες συντήρησης-επισκευής 843.985 ευρώ, προμήθειες υλικών συντήρησης υποδομών και κτηρίων 1.069.164 ευρώ. Αυτά τονίζει «δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς, όσο μικρόψυχος και κακόβουλος και αν είναι, όσα ψέματα και αν επιστρατεύσει. Κρατάτε, λέτε, το δικαίωμα να αναφέρεστε στην κατάσταση που παραλάβατε. Από κάποιο σημείο όμως, μετά και από τον τρόπο που ασκείτε το δικαίωμα, γίνεται εμπάθεια. Και μετά από τρία χρόνια λέγεται κακοήθεια».

Στη συνέχεια αντικρούει όσα ανέφερε στην προηγούμενη επιστολή του ο κ. Κατσίβελας για έργα της σημερινής αρχής και μεταξύ άλλων σημειώνει ότι εκεί μέτρησε 13. 

Και κλείνοντας αναφέρει: «Θα κλείσω ζητώντας συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για τον προσωπικό και οξύ τόνο που αναγκάστηκα να δώσω στην παρέμβασή μου. Κι ο πιο απλός πολίτης που θα δεχόταν τον καταιγισμό των ύβρεων, των συκοφαντιών και των ανοίκειων και ανήθικων χαρακτηρισμών του κ. Κατσίβελα, ίσως αντιδρούσε και χειρότερα. Εν πάση περιπτώσει όμως δεν θα καταφέρει ο κ. Κατσίβελας να με κάνει μόνιμο συνεργό του στην τακτική του “ξεκατινιάσματος”, που έχει επιλέξει. Εγώ ποίηση και λογοτεχνία αρέσκομαι να διαβάζω και να γράφω. Κι όχι λιβελογραφήματα. Εστω κι αν εκχυδαΐσει ακόμη περισσότερο το δημόσιο λόγο, η απάντησή μου από εδώ και πέρα θα είναι η περιφρόνηση. Ας τον να λέει. Σπολλάτη».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER