Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 17:13

Ομόφωνη ψήφιση δαπανών στην Oικονομική Eπιτροπή Τριφυλίας 

Γράφτηκε από την

Την έγκριση δαπανών και την ψήφιση διάθεσης πιστώσεων 76.000 ευρώ περίπου αποφάσισε χθες ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για ποσό 14.481 ευρώ για την απόδοση ΦΠΑ του τρίτου τριμήνου 2017, ποσό 11.408 ευρώ για την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών του δήμου διάρκειας 230 ωρών, από τα οποία 2.000 θα αφορούν το 2017 και 9.408 το 2018.

Για το ζήτημα αυτό από την αντιπολίτευση ο Σαράντος Κουκούμης αναρωτήθηκε γιατί η απομαγνητοφώνηση δεν γίνεται από κάποια υπηρεσία του δήμου, με την πρόεδρο της επιτροπής και αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννα Κωνσταντέλου να απαντά ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Επίσης ψηφίστηκε διάθεση πίστωσης 49.908 ευρώ για δημοτική οδοποιία στην ΔΕ Αετού. 

Στα υπόλοιπα θέματα αποφασίστηκε η έγκριση του πρακτικού ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια λιπαντικών για τη ΔΕ Αετού. Σύμφωνα με αυτά ο πρώτος μειοδότης απορρίφθηκε καθώς ήταν ελλιπή τα δικαιολογητικά του και έτσι κλήθηκε ο δεύτερος μειοδότης που ήταν η εταιρεία «Δελληγιάνης ΕΠΕ» με συνολική τιμή προσφοράς 3.682 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και με ποσοστό έκπτωσης 25,19%, ο οποίος κατέθεσε τα δικαιολογητικά που ήταν και πλήρης. 

Τέλος η επιτροπή ανέβαλε την συζήτηση του θέματος για την άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολής για επόμενη συνεδρίαση.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Σαράντος Κουκούμης έθεσε το ζήτημα με το περίπτερα στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας καθώς δύο από τα τρία συνολικά που έχει παραμένουν κλειστά, ρωτώντας τι θα γίνει με αυτά. Η κ. Κωνσταντέλου σημείωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα η Οικονομική Επιτροπή αλλά το Τμήμα Εμπορίου, ωστόσο επισήμανε πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει γίνονται κάποιες ενέργειες για να λειτουργήσουν.

Κ.Μπ.