Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 17:36

Καταγγελία Κανάκη: Απίστευτη ιστορία με ελλιπή παραλαβή βιβλίων στην Πύλο

Γράφτηκε από την
Καταγγελία Κανάκη: Απίστευτη ιστορία με ελλιπή παραλαβή βιβλίων στην Πύλο

Αναφορά στον εισαγγελέα Καλαμάτας κατέθεσε χθες ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος Ηλίας Κανάκης, προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση που αφορά μια παραγγελία βιβλίων εκ μέρους του δήμου για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ο κ. Κανάκης αναφέρει ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μου, προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει και η δικαιοσύνη, αλλά και ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. Θεωρώ ότι τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν το Δήμο Πύλου - Νέστορος, καθώς δημιουργούν σκιές στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης πόρων».

Καλεί το δήμαρχο «άμεσα να ξεκαθαρίσει τώρα το ζήτημα και να εξηγήσει πειστικά τι ακριβώς συμβαίνει. Αν δεν πράξει το αυτονόητο και δεν εξηγήσει στους δημότες μας το περιστατικό, θα είναι πολιτικά υπόλογος και πολιτικά συνένοχος. Σε κάθε περίπτωση η δικαιοσύνη θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση και "κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του"».

Στην αναφορά του ο κ. Κανάκης αναφέρει ότι την περασμένη Κυριακή και περί ώρα 12.00, φορτηγό αυτοκίνητο μεταφορέα από το Αιγάλεω πήγε στο χώρο της επιχείρησής του για να ξεφορτώσει υλικά συσκευασίας ελαιολάδου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, γνωρίζοντας την ιδιότητά του ως δημοτικού συμβούλου, τον παρακάλεσε να παραλάβει και δύο χαρτοκιβώτια με βιβλία που προορίζονταν για το Δήμο Πύλου-Νέστορος και να τα παραδώσει στους εκπροσώπους του. 

Ο κ. Κανάκης αναφέρει ότι, παραλαμβάνοντάς τα, διαπίστωσε πως «ενώ στο τιμολόγιο πώλησης-δελτίο αποστολής φέρονται πωληθέντα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος από την ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία "Βασιλείου Παρασκευή και Σία Ο.Ε.", με έδρα την οδό Γ. Παπανδρέου 35 στο Χαϊδάρι Αττικής, 545 βιβλία διάφορου περιεχομένου -τα οποία υποθέτω ότι προορίζονται για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών τα οποία αποφασίστηκε πρόσφατα να ιδρυθούν στο Δήμο- αντί συνολικού τιμήματος 10.728,28 ευρώ, στα δύο χαρτοκιβώτια που παραδόθηκαν σ' εμένα για να τα παραδώσω με τη σειρά μου στους εκπροσώπους του δήμου (η ποσότητα "δύο χαρτοκιβώτια" αναφέρεται στη φορτωτική και σημειώνεται χειρόγραφα και στο τιμολόγιο) περιέχονται μόλις 87 βιβλία, δηλαδή το 1/7 σχεδόν της φερόμενης ως πωληθείσας ποσότητας, η αξία προφανώς των οποίων υπολείπεται κατά πολύ της αναγραφόμενης στο τιμολόγιο αξίας των 10.728,28 ευρώ, η οποία θα καταβαλλόταν από το δήμο ως αντίτιμο της αγοράς».

Και η αναφορά καταλήγει ως εξής:

«Επειδή αξιότιμη, κ. εισαγγελεύ, η παραπάνω ενέργεια ενδέχεται να υποκρύπτει αξιόποινες πράξεις οργάνων του δήμου σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της πωλήτριας εταιρείας, σας την καθιστώ γνωστή, ζητώντας την διερεύνησή της και την απόδοση των αναλογουσών ευθυνών που τυχόν θα διαπιστωθεί από τη διερεύνηση αυτή ότι υπάρχουν».


NEWSLETTER