Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:47

Κέντρο Πρόληψης Yγείας ζητά η Μεσσήνη 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κέντρο Πρόληψης Yγείας ζητά η Μεσσήνη 

Τη δημιουργία στη Μεσσήνη Κέντρου Πρόληψης (ΚΕΠ) για την υγεία συζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα.

Το εν λόγω κέντρο, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, στο οποίο είναι μέλος ο Δήμος Μεσσήνης, θα έχει ως στόχο την ενημέρωση ως προς την πρόληψη, αλλά και την παροχή, σε μικρό βαθμό, βασικών θεραπευτικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστα άτομα.

Ειδικότερα, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεσσήνης, εκτός από την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας, θα αναλαμβάνει την οργάνωση προγραμμάτων μαζικού ελέγχου των υγιών ατόμων που ανήκουν όμως σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας θα είναι η διασύνδεση των υπηρεσιών υγείας του δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, εξ άλλου, το σώμα καλείται να εγκρίνει πρόταση του δήμου για τη χρηματοδότηση της βελτίωσης των αγροτικών δρόμων σε Χαραυγή και Μάνεση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Στην ίδια συνεδρίαση, το σώμα θα απασχολήσει -μεταξύ άλλων- η συμμετοχή του δήμου Αμφικτιονία Αρχαίων Πόλεων, αλλά και η παράταση της διάρκειας ισχύος των υφιστάμενων συμβάσεων για την αντιπυρική προστασία των περιοχών του δήμου.

 

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER