Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 08:11

Ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας στο πρότυπο της Fraport, θέλει ο Νίκας - Αντίθετος στην πρόταση Τατούλη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας στο πρότυπο της Fraport, θέλει ο Νίκας - Αντίθετος στην πρόταση Τατούλη

 

Τη θέση του υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου Καλαμάτας από το κράτος, στο πρότυπο της Fraport, υπενθύμισε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Με την υπενθύμιση αυτή εκφράζει με τρόπο ξεκάθαρο την αντίδρασή του στη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως την παρουσίασε προχθές η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, να της παραχωρηθεί το αεροδρόμιο από το κράτος και να προχωρήσει αυτή με ΣΔΙΤ στην ιδιωτικοποίησή του. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι ο δήμος ζητεί την εκπροσώπησή του στο σχήμα που θα διοικεί το αεροδρόμιο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας δήλωσε: “Κατ' επανάληψη έχω συζητήσει με την κυβέρνηση (υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας) το σπουδαίο ζήτημα του εκσυγχρονισμού του Αεροδρομίου Καλαμάτας, για το οποίο η θέση του δήμου είναι η παρακάτω: 1) Ο δημόσιος χαρακτήρας του αεροδρομίου μπορεί να υποστηριχθεί μόνο αν το κράτος διαθέσει άμεσα τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό του. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι γι' αυτό το σκοπό. 2) Η ιδιωτικοποίηση κατά το πρότυπο των 14 αεροδρομίων (Fraport) αποτελεί τη μοναδική και αναγκαία λύση και, σ' αυτή την περίπτωση, ο δήμος ζητεί την εκπροσώπησή του στο σχήμα που θα διοικεί το αεροδρόμιο, με στόχο να συμβάλει θετικά στην καλύτερη λειτουργία του. Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις σ' αυτό το αίτημα του δήμου”.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER