Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 19:46

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. 

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν για αυτοδιοικητικά θέματα και για τα ιδιαίτερα στοιχεία των Δήμων Καλαμάτας και Χαλανδρίου, πόλεων με κοινά χαρακτηριστικά, οι οποίες είναι ισοδύναμες πληθυσμιακά. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές ανταλλαγές από το καλοκαίρι του 2018. Ο Π. Νίκας προσέφερε στο Σ. Ρούσσο καλλιτεχνικό δημιούργημα, που αναδεικνύει λεπτομέρεια της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας (1821).

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου παρακολούθησε τη μεγάλη παρέλαση των χορωδιών, που δίδει το έναυσμα για το 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. 

Στην παρέλαση συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Χαλανδρίου, η οποία νωρίτερα το μεσημέρι έδωσε επιτυχημένη συναυλία στην πλατεία Αγίων Αποστόλων. Με πλήρη σύνθεση σε πνευστά και κρουστά, η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου απέδωσε πολύ γνωστά κομμάτια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καλαϊτζή.