Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 20:45

Επιτροπή Διαβούλευσης: 1,5 εκ. ευρώ για την ανάπλαση της Φαρών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιτροπή Διαβούλευσης: 1,5 εκ. ευρώ για την ανάπλαση της Φαρών

Συνεδριάζει την Τετάρτη στο Δημαρχείο και ώρα 7.30 το απόγευμα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα την ανάπλαση της οδού Φαρών. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του ανέρχεται σε περίπου 1.500.000 ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής:
Διαπλάτυνση και διαμόρφωση του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών από την Πλάτωνος έως τη Ναυαρίνου και του νότιου πεζοδρομίου της Πλάτωνος από τη συμβολή της με τη Φαρών έως την Αριστομένους.
Επανασχεδιασμός και καθορισμός νέας διατομής της Φαρών (λωρίδες κυκλοφορίας και στάθμευσης), με ανακατασκευή του οδοστρώματος, αφού με τη νέα πρόταση το δυτικό πεζοδρόμιο μεγαλώνει σε βάρος του σημερινού οδοστρώματος κατά 2 περίπου μέτρα.
Αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού και στις δύο πλευρές των δρόμων, με την τοποθέτηση ιστών και φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας, σε διάταξη ζιγκ ζαγκ και σε απόσταση αξονικά περίπου 25 μέτρων μεταξύ τους.
Φύτευση κατάλληλων δέντρων για σκίαση με μέση απόσταση μεταξύ τους τα 8,5 μέτρα και δημιουργία νέου σύγχρονου δικτύου άρδευσης.
Μετατόπιση των υφιστάμενων φρεατίων όμβριων υδάτων και κατασκευή νέων στις ίδιες θέσεις ή και οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί, για την καλύτερη απορροή, κυρίως των ομβρίων της Φαρών.
Κατασκευή υπόγειων κάδων μεγάλης χωρητικότητας και σε τέτοια σημεία, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των πεζών και ΑΜΕΑ.
Προμήθεια όλων των απαιτούμενων στοιχείων αστικού εξοπλισμού πόλης, όπως καθιστικά - παγκάκια, κάδοι μικροαπορριμμάτων, κινητά φυτοδοχεία, σχάρες δέντρων ομοεπίπεδες με τη στάθμη των πλακών πεζοδρομίου κ.λπ., τα οποία τοποθετούνται υποχρεωτικά εκτός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών.

Σχόλια  

0 # tsakistielia 04-12-2011 19:32
Έχει τάχα αντιληφθεί η επιτροπή διαβούλευσης ότι η Φαρών,από το ύψος της Β.Γεωργίου έως την Ναυαρίνου είναι ο μοναδικός άξονας της πόλης που σηκώνει το βάρος της κυκλοφορίας προς παραλία,έστω και με κίνηση σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση,λόγω των σταθμευμένων οχημάτων και λοιπών εμποδίων (κάδων),ώστε η αφαίρεση πλάτους από το διαθέσιμο οδόστρωμά της,θα δυσχεράνει την κυκλοφορία των οχημάτων ?

Τα πεζοδρόμια της Φαρών,ένθεν και ένθεν,στο ως άνω μήκος,έχουν άριστο πλάτος,
ώστε να μή χρειάζονται διαπλάτυνση,ει μή μόνο βελτίωση της ποιότητάς τους.

Εκτός αν η πόλη χρεώνεται με την ανάπλαση και το κόστος αυτής,προκειμέν ου να βελτιωθεί η εικόνα των καταστημάτων ''επώνυμων'' επαγγελματιών συμπολιτών μας,φίλα προσκείμενων στην δημοτική αρχή,που στεγάζουν τις επιχειρήσεις τους στο δυτικό πεζοδρόμιο της Φαρών,οι οποίοι,ως γνωστόν,έχουν ευεργετηθεί από την δημοτική αρχή και με άλλη ανάπλαση,σε προηγούμενο χρόνο,σε άλλο κεντρικό μέρος της πόλης όπου διατηρούν καταστήματα συγκεκριμένου αντικειμένου,οπ ότε,ό,τι και να πει κάποιος,το έργο θα υλοποιηθεί όπως και να έχει ...

Η επιτροπή,θα πρέπει να συνυπολογίσει ότι ο μέσος τουρίστας πεζοπόρος - περιπατητής προτιμά μία διαδρομή μέσω ενός πάρκου,παρά μέσω ενός δρόμου - πεζοδρόμου,όπως αυτός που σχεδιάζεται για τμήμα της Φαρών,πέραν του ότι εγείρονται εύλογα ερωτηματικά για την χάραξη του ''δρόμου των ξένων επισκεπτών'',σε τρόπο ώστε να παρακάμπτεται πλήρως η δυτική παραλία και το πάρκο της πόλης.

Ως τόσο,μάλλον ματαιοπονώ επιχειρώντας να πείσω τους λάθος ανθρώπους να μην υλοποιήσουν το λάθος έργο ή έστω να μην επικαλούνται τα λάθος επιχειρήματα για να μας πείσουν για το ορθό του (εσφαλμένου) σχεδιασμού τους.

[αυτή η επιτροπή,από ποίους αποτελείται ? είναι ντόπιοι ή τουρίστες στην πόλη,που είπαν να την .. συγυρίσουν,μετέ χοντας στην επιτροπή ?]
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER