Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 20:47

Βήματα για την πολεοδόμηση 500 στρ. στην περιοχή της Μπούκας

Γράφτηκε από τον
Βήματα για την πολεοδόμηση 500 στρ. στην περιοχή της Μπούκας

Μεθαύριο Δευτέρα αναρτάται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης ο κτηματολογικός πίνακας των ιδιοκτησιών στην υπό πολεοδόμηση περιοχή δεύτερης κατοικίας -περίπου 500 στρεμμάτων- στην Μπούκα.
Η φάση της ανάρτησης προβλέπεται προκειμένου από την πλευρά των ιδιοκτητών -μέσα στο επόμενο 15ήμερο- να γίνει ο έλεγχος ως προς την ακρίβεια του κτηματολογικού πίνακα και να υπάρξουν ενστάσεις εκ μέρους τους, εφ’ όσον διαπιστώσουν τυχόν ανακρίβειες στη μεταφορά των ιδιοκτησιών τους «επί χάρτου».
Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει ο δήμος να καθορίσει το ποσοστό εισφοράς σε χρήμα του καθενός από τους ιδιοκτήτες, με την οποία εκτιμά ότι θα μπορέσει να εισπράξει περί τα 100.000 ευρώ -σε βάθος 2,5 χρόνων- ώστε να χρηματοδοτηθεί η πολεοδομική μελέτη και η πράξη εφαρμογής.
Ο πίνακας έχει καταρτιστεί με βάση τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στις οποίες προέβησαν οι κάτοχοι εκτάσεων στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών κι αφού προηγουμένως είχαν αποδεχθεί -μετά από διαβούλευση με το δήμο- να συνδράμουν οικονομικά για να προχωρήσει η πολεοδόμηση.
Με βάση τις δηλώσεις ιδιοκτησίας -που συνοδεύονταν από ακριβή αντίγραφα τίτλων ιδιοκτησίας και της μεταγραφής τους στο υποθηκοφυλακείο, το τοπογραφικό διάγραμμα και το κτηματολογικό φύλλο- η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έχει προβεί στον καθορισμό των ορίων της κάθε μίας, ώστε να προσδιορίσει την εισφορά του κάθε ιδιοκτήτη, ανάλογα με την έκταση που διαθέτει.
Μετά και από αυτή τη φάση, η σκυτάλη περνά στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει την τελική οριοθέτηση των ιδιοκτησιών στην προς πολεοδόμηση περιοχή, ώστε στη συνέχεια να γίνει δυνατή η προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης της πολεοδομικής μελέτης και της μελέτης εφαρμογής ενώ η γεωλογική και περιβαλλοντική μελέτη που απαιτούνται θα χρηματοδοτηθούν από το δήμο.


NEWSLETTER