Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 17:03

Διαβεβαιώσεις για την ποιότητα του νερού στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διαβεβαιώσεις για την ποιότητα του νερού στη Μεσσήνη

Η ποιότητα του πόσιμου νερού στον Δήμο Μεσσήνης είναι απολύτως εγγυημένη και διασφαλίζεται με τακτικές δειγματοληψίες και ελέγχους τους οποίους διενεργούν διαπιστευμένα προς τούτο εργαστήρια.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Ντίνος Μπουρίκας και ο γενικός διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης Δημήτρης Λεμπέσης στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, μετά από τον προβληματισμό που έθεσε -στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία- η πρόεδρος της Βαλύρας Γεωργία Δημητρακοπούλου, αναφορικά με το πόσιμο νερό στην περιοχή της.

Η πρόεδρος επικαλέστηκε ελέγχους που, όπως είπε, διενεργεί στην περιοχή του χωριού της ο ΕΛΟΓ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος), σύμφωνα με τους οποίους το νερό είναι ακατάλληλο για να το πιει κάποιος, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία τα έχει προσκομίσει στη ΔΕΥΑΜ.

Ο Ντ. Μπουρίκας επανέλαβε ότι οι διμηνιαίοι έλεγχοι των διαπιστευμένων εργαστηρίων δείχνουν ότι το νερό στον δήμο δεν έχει κανένα πρόβλημα, προσθέτοντας ότι η ΔΕΥΑΜ συνεχίζει έναν τιτάνιο αγώνα για να διασφαλίσει τις υποδομές της και από πλευράς υγιεινής, τόσο στις δεξαμενές, όσο και στις πηγές υδροληψίας.

Από την πλευρά του, ο Δ. Λεμπέσης έκανε έναν σύντομο απολογισμό του συνεχιζόμενου, όπως είπε, έργου της δημοτικής επιχείρησης γνωστοποιώντας ότι μέχρι τώρα έχουν εγκατασταθεί πάνω από 40 χλωριωτές και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η συντήρηση των υδατοδεξαμενών, ενώ επικαλέστηκε κι αυτός τους ελέγχους των διαπιστευμένων εργαστηρίων “που δείχνουν καταλληλότητα σχεδόν στο 100% των δειγμάτων, από ολόκληρο τον δήμο”, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε.

 

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER