Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 18:32

Η έλλειψη αδρανών καθυστερεί τους αγροτικούς δρόμους στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Η έλλειψη αδρανών καθυστερεί τους αγροτικούς δρόμους στο Δήμο Μεσσήνης

Η απουσία στη Μεσσηνία έστω και ενός αδειοδοτημένου χώρου απόληψης αδρανών υλικών, σε συνδυασμό με το τεράστιο σε μήκος αγροτικό οδικό δίκτυο ενός ήδη πολύ μεγάλου σε έκταση δήμου, όπως ο Δήμος Μεσσήνης, δημιουργεί καθυστερήσεις στις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής.

Τα παραπάνω σημείωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι παρ’ όλα αυτά γίνεται καθημερινά έργο, τόσο στη συντήρηση του αγροτικού δικτύου, όσο και στους καθαρισμούς ρεμάτων, αλλά και δρόμων.

Αφορμή για την αναφορά του αντιδημάρχου έδωσε η επισήμανση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλου, στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, ότι η φετινή ανομβρία “ευνοεί” τη δημοτική αρχή που δεν έχει κάνει έργο στην αγροτική οδοποιία, ούτε έχει αποκαταστήσει τις ζημιές από τις πλημμύρες του περσινού Σεπτεμβρίου.

“Το αγροτικό οδικό δίκτυο του δήμου φτιάχνεται καθημερινά, αλλά με γερασμένο μηχανικό εξοπλισμό που σημαίνει συχνές βλάβες, ενώ και οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες δεν επιτρέπουν πολλές εργολαβίες. Ομως τα μηχανήματα και το προσωπικό δουλεύουν καθημερινά” σημείωσε ο Ν. Ξαρχάκος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Τράκας διαβεβαίωσε ότι στο 90% των χωριών του δήμου έχει γίνει παρέμβαση καθώς υπάρχει καθημερινή προσπάθεια για τη συντήρηση του αγροτικού δικτύου, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η χαλικόστρωσή του έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER