Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 14:09

Δημοτική αρχή Μεγαλόπολης κατά Μπούρα 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δημοτική αρχή Μεγαλόπολης κατά Μπούρα 

Βολές εκτοξεύει η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης κατά του πρώην δημάρχου και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Μπούρα για το θέμα των σκουπιδιών, υποστηρίζοντας ότι ο νυν “δήμαρχος και η δημοτική αρχή λειτούργησαν ρεαλιστικά με γνώμονα το συμφέρον του δήμου”.

Αφορμή αποτέλεσε η ανακοίνωση που ο τ. δήμαρχος είχε εκδώσει, με μομφές εναντίον της για τη στάση που η δημοτική αρχή τήρησε στην ψηφοφορία του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου σχετικά με την προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του Π. Μπούρα “μνημείο ανακρίβειας” που έχει ως “στόχο τον αποπροσανατολισμό των δημοτών”, ενώ επιτίθεται ευθέως στον τ. δήμαρχο καταγγέλλοντάς τον ότι “ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας”, καθώς “δεν κατάφερε επί 7 χρόνια να λύσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, παρότι υπήρχαν σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα”. Επιπλέον, επικαλείται δηλώσεις του Π. Μπούρα το 2013, στις οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “δήλωνε σύμφωνος με τον τότε σχεδιασμό που τώρα αρνείται”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η απόφαση του ΦοΔΣΑ “να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έβαλε τέλος, α) στα σενάρια κατασκευής εργοστασίου απορριμμάτων στην Τ.Κ. Βελιγοστής, β) στα σχέδια όσων ήθελαν διαχρονικά τα ορυχεία της Μεγαλόπολης ως χώρο υποδοχής των σκουπιδιών της Πελοποννήσου και της Νοτίου Ελλάδος, γ) σε όσους τους τελευταίους μήνες λογάριαζαν ότι θα φέρουν τα υπολείμματα της διαχείρισης των σκουπιδιών τους στα ορυχεία, ως εύκολη λύση” - καθώς “η προγραμματική σύμβαση προβλέπει την κατασκευή τριών Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και τριών Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) σε Παλαιόχουνη, Οιχαλία, Σκάλα Λακωνίας”. 

Επίσης, “ο νέος ΠΕΣΔΑ προβλέπει την μεταφορά του Δήμου Μεγαλόπολης από την 2η Διαχειριστική Ενότητα της Μεσσηνίας στην 1η Διαχειριστική Ενότητα της Αρκαδίας, δηλαδή ο δήμος τα απορρίμματά του δεν θα τα μεταφέρει στην Οιχαλία, όπως είχε αποφασιστεί το 2010, με αυξημένο κόστος μεταφοράς -και κατ’ επέκταση κόστος για τον δήμο-, αλλά στην Παλαιόχουνη με πολύ μικρότερο κόστος μεταφοράς. Το τέλος διαχείρισης των απορριμμάτων για τους δήμους θα ανέλθει μεσοσταθμικά στα 69,31 ευρώ/τόνο (χωρίς ΦΠΑ) σύμφωνα με επανειλημμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις που έχουν εκφραστεί πολλάκις από τους αρμόδιους υπουργούς και έχουν δει το φως της δημοσιότητας”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER