Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 15:33

Νέος διαγωνισμός για μεταφορά σκουπιδιών από τη Μάνη

Γράφτηκε από την

Νέο διαγωνισμό προκηρύσσει ο Δήμος Δυτικής Μάνης για τη μεταφορά και διαχείριση των σκουπιδιών στη διάρκεια του 2018, με προϋπολογισμό 372.000 ευρώ και για εκτιμώμενη ποσότητα απορριμμάτων που φτάνει τους 3.000 τόνους.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε προχθές Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, αποδεχόμενη τη σχετική εισήγηση κατά πλειοψηφία - καθώς υπήρχε και μία λευκή ψήφος από τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Χρήστο Λυμπερέα, που αναπλήρωνε τον επικεφαλής Δημήτρη Γιαννημάρα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που αναπτύχθηκε, η πρακτική αυτή αποτελεί μονόδρομο δεδομένου ότι -όπως τονίστηκε- ο δήμος “δεν διαθέτει ΧΥΤΑ, ούτε εγκατάσταση επεξεργασίας των αστικών στερεών αποβλήτων του, ούτε έχει ορισθεί νόμιμος χώρος επεξεργασίας και διάθεσης των στην περιοχή ευθύνης του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου”, ενώ “δεν έχει υλοποιηθεί και ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Οπως διευκρινίστηκε, “η ποσότητα για το 2018 υπολογίζεται σε 3.000 τόνους, βάσει της παραχθείσας ποσότητας του έτους 2017, της κείμενης νομοθεσίας, εμπειρικών υπολογισμών των εργαζομένων στην καθαριότητα, εκτιμήσεων της δημοτικής αρχής και περιοδικών ζυγίσεων των φορτίων των απορριμματοφόρων”.

Τονίζεται, πάντως ότι, “εάν κατά τη φάση υλοποίησης της σύμβασης δοθεί οριστική λύση στα πλαίσια του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου ή ο Δήμος Δυτικής Μάνης εξεύρει άλλη προσωρινή λύση επεξεργασίας ή διάθεσης των απορριμμάτων του, η σύμβαση που θα προκύψει από το διαγωνισμό θα λύεται αζημίως για τον δήμο”.