Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 15:47

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στην Καρδαμύλη

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στην Καρδαμύλη



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Νέοι και Εθελοντισμός» στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Μάνης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος όσον αφορά την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλης με τη συνεργασία του Κέντρου Νέων Καλαμάτας της ΜΚΟ Κ.Α.ΝΕ., μίλησε για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νέα Γενιά σε Δράση» ο κ. Φιλάρετος Βούρκος, συντονιστής του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, καθώς και εθελοντές από διάφορες χώρες (Ολλανδία, Πολωνία, Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Γερμανία) για την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο – μεταξύ άλλων - ενθαρρύνει την κινητικότητα των νέων μέσα και έξω από τα όρια της Ε.Ε και τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες ζωής.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διακρατικών δραστηριοτήτων για τη νεολαία και τον εθελοντισμό, τις οποίες σχεδιάζει ο Δήμος Δυτικής Μάνης, εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα " Νέα Γενιά σε Δράση".

Από το Δήμο Δυτικής Μάνης


NEWSLETTER