Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 10:58

Τριφυλία: Κατηγορούμενοι ο Κόλλιας και 4 σύμβουλοι για παράβαση καθήκοντος

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τριφυλία: Κατηγορούμενοι ο Κόλλιας και 4 σύμβουλοι για παράβαση καθήκοντος

 

 

Την εκπροσώπηση του πρώην δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και 4 πρώην τοπικών συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, από τη νομική σύμβουλο του δήμου, αποφάσισε χθες ομόφωνα  η Οικονομική Επιτροπή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει αύριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας γι' αυτό και χθες η επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να προλάβει να ορίσει δικηγόρο.

Σύμφωνα με όσα τόνισε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννα Κωνσταντέλου στην εισήγησή της, ο πρώην δήμαρχος και οι πρώην τοπικοί σύμβουλοι κατηγορούνται ότι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος. Η υπόθεση έρχεται από το 2012 που το τοπικό συμβούλιο ενέκρινε τη χορήγηση προέγκρισης για ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, και στην συνέχεια ο δήμαρχος έδωσε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, παρόλο που, σύμφωνα με τη μήνυση που έχει κατατεθεί, είχε συνυποβληθεί ως επισυναπτόμενο σχέδιο κάτοψης επί του οποίου είχε τεθεί ψευδή βεβαίωση.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πάρθηκε μετά και τη θετική εισήγηση που υπήρχε από τη νομική σύμβουλο του δήμου ότι οι κατηγορούμενοι δικαιούνται τη νομική εκπροσώπηση.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER