Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 14:26

Ικανοποίηση για την επιτυχία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών

Γράφτηκε από την
Ικανοποίηση για την επιτυχία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών

Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επιτυχία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών σημείωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και ανακοίνωσε πως ξεκινούν οι ετοιμασίες για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ 9-13 Οκτωβρίου 2019, με στόχο να είναι ακόμα καλύτερο.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, και ιδιαίτερα τους πάνω από 100 εθελοντές. Επεσήμανε την πολύ μεγάλη προβολή της Καλαμάτας, την οικονομική στήριξη στους ξενοδόχους, την κίνηση στην αγορά και το σημαντικό αποτέλεσμα για τον πολιτισμό.

Εδωσε συγχαρητήρια στην Interkultur και στη χορωδία από τη Μαλαισία, που ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού, ενώ σημείωσε πως καταδείχθηκε η μεγάλη αξία του Μεγάρου Χορού. Μάλιστα, πρότεινε οι νικητές του διαγωνισμού να δίνουν παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να τους γνωρίζει και ο κόσμος της πρωτεύουσας.

Ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι το Φεστιβάλ απλώθηκε στην πόλη και σημείωσε πως αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός διεθνούς κύρους και σημασίας.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στ. Γυφτάκης επεσήμανε ότι “είχε πολύ μεγάλη καλλιτεχνική αξία. Οι 33 από τις 51 χορωδίες που μετείχαν τελικά, απέσπασαν χρυσό δίπλωμα. Από αυτές 11 ήταν από την Ελλάδα και 3 από την Καλαμάτα”. Παρατήρησε πως “σε 5 ημέρες έγιναν 13 συναυλίες, εκτός από τους διαγωνισμούς” και εκτίμησε ότι “η Καλαμάτα ψήλωσε επικίνδυνα”.


NEWSLETTER