Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 16:15

Μηδενική μεταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μηδενική μεταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Μηδενική αύξηση τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2018 ενέκρινε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος, αποδεχόμενο τη σχετική ομόφωνη εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στην υπηρεσιακή έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημάνθηκε το ικανοποιητικό ισοζύγιο μεταξύ των εσόδων από τα εν λόγω τέλη και των δαπανών της υπηρεσίας καθαριότητας και φωτισμού τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η εκτίμηση των δύο συγκεκριμένων μεγεθών για τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με αυτήν, “με βάση τους ισχύοντες συντελεστές, κατά κατηγορία συντελεστών τελών, εκτιμάται ότι τα έσοδα για το οικονομικό έτος 2018 θα ανέλθουν στο ποσό των 1.544.000 ευρώ, οι δε δαπάνες των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 1.878.912,08 ευρώ”.

Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι “επειδή το τέλος είναι ανταποδοτικό, τα έσοδα πρέπει να καλύπτουν τις υποχρεωτικά εν γένει δαπάνες λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, δεν είναι απαραίτητο ωστόσο, για την νομιμότητα της απόφασης, να ισοσκελίζονται απόλυτα τα έσοδα με τα έξοδα, αλλά αρκεί να υπάρχει μεταξύ τους μια κατά προσέγγιση αναλογική σχέση, η οποία αναγκαστικά υπόκειται και σε διαφοροποιήσεις από την επαλήθευση ή μη των προβλέψεων”.

Οσον αφορά τη διαφορά των 334.912,08 ευρώ που προκύπτει, η υπηρεσία στην εισήγησή της επικαλείται το ισχύον νομικό και θεσμικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο η εν λόγω δαπάνη δύναται να καλυφθεί και από άλλου είδους έσοδα πλην των ανταποδοτικών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER