Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 19:05

Μικρές ή μηδενικές αυξήσεις στα τέλη του Δήμου Δυτ. Μάνης 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μικρές ή μηδενικές αυξήσεις στα τέλη του Δήμου Δυτ. Μάνης 

Μικρές ή μηδενικές αυξήσεις στα διάφορα δημοτικά τέλη που θα ισχύσουν το 2018 εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η οποία συνεδρίασε πρόσφατα.

Ειδικότερα, ως προς το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων, η επιτροπή εισηγείται να παραμείνει και τον επόμενο χρόνο ως έχει, δηλαδή 10 ευρώ/τ.μ. σε Καρδαμύλη, Αγιο Νικόλαο, Τραχήλα, Στούπα, Αβία, Ακρογιάλι και Κιτριές, και 1 ευρώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του δήμου. 

Ιδιο προτείνεται να παραμείνει και του χρόνου το τέλος παρεπιδημούντων, το οποίο έχει οριστεί σε 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων.

Αναφορικά με το τέλος κοινοχρήστων χώρων παραλίας τον επόμενο χρόνο, η επιτροπή εισηγείται: 

Για ξαπλώστρες και ομπρέλες α) 15 ευρώ/τ.μ. (από 20 φέτος) στις παραλίες της Καλόγριας και Στούπας, β) 11 ευρώ/τ.μ. (από 15) στη Σάνταβα, γ) 10 ευρώ/τ.μ. (από 14) στα Ριτσά και δ) 9 ευρώ/τ.μ. (από 13) στις υπόλοιπες παραλίες του δήμου. 

Για τραπεζοκαθίσματα α) στις παραλίες της Καλόγριας και Στούπας 15 ευρώ/τ.μ. (από 20), β) στη Σάνταβα 11 ευρώ/τ.μ. (από 15), γ) στα Ριτσά 10 ευρώ/τ.μ. (από 14), δ) στις υπόλοιπες παραλίες του δήμου 9 ευρώ/τ.μ. (από 13).

Χωρίς αλλαγές για το 2018 προτείνει η Οικονομική Επιτροπή να παραμείνει και το τέλος βοσκής, το οποίο είναι α) για κάθε μικρό ζώο 0,22 ευρώ ετησίως, για περισσότερα από 10 ζώα και β) για κάθε μεγάλο ζώο 0,44 ευρώ ετησίως, για περισσότερα από 4 ζώα.

Οσον αφορά τα τέλη χρήσης κοιμητηρίων, και αυτά προτείνεται να παραμείνουν ως έχουν και τον επόμενο χρόνο. Δηλαδή, η χρήση τάφου μέχρι 5 χρόνια δωρεάν, 100 ευρώ τον χρόνο η παράταση χρήσης από 5 μέχρι 7 χρόνια, και 200 ευρώ η παράταση χρήσης πάνω από 7 χρόνια. Η ανακομιδή παραμένει στα 30 ευρώ, η κατασκευή μνημείου 100 ευρώ και η κατασκευή οικογενειακού τάφου 3.000 ευρώ.

Ως προς το τέλος τέλεσης πολιτικού γάμου, προτείνεται κι αυτό να παραμείνει στα 50 ευρώ, με μείωση 50% για απόρους, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνους.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER