Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 09:09

Τροποποίηση του ΓΠΣ  της Καλαμάτας για τουριστικές επενδύσεις (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Ελλείψεις και σφάλματα, που έχουν εντοπιστεί και σχετίζονται με τουριστικές επενδύσεις, όρια οικισμών και άλλα θέματα, επιχειρεί να αντιμετωπίσει η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ), που προχωράει ο Δήμος Καλαμάτας.

Η δημοτική αρχή έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας να συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου να δημοπρατηθεί η μελέτη της αναθεώρησης. Αυτά ανακοίνωσε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, ενημερώνοντας ότι στην Οικονομική Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί η δέσμευση του ποσού, ώστε να δημοπρατηθεί η συγκεκριμένη μελέτη.

Η κ. Ντίντα παρατήρησε ότι έχουν παρέλθει 6 χρόνια από την έγκριση του ΓΠΣ (το 2011) και με την αναθεώρησή του θα αντιμετωπιστούν ελλείψεις και σφάλματα, που έχουν εντοπιστεί και αφορούν τουριστικές επενδύσεις, όρια οικισμών και άλλα θέματα. Διευκρίνισε πως όταν αναδειχθεί ο μελετητής, το θέμα θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει αυτό τα θέματα της τροποποίησης. Η αντιδήμαρχος είπε ότι η αναθεώρηση αφορά αρκετές περιοχές κι επεσήμανε πως σήμερα έχουν αλλάξει τα δεδομένα και οι προοπτικές του δήμου, από το 2006 που συντάχθηκε το ΓΠΣ και το 2011 που κυρώθηκε. Ως παράδειγμα ανέφερε την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου στη Μικρή Μαντίνεια, που σήμερα δεν μπορεί να γίνει, λόγω δεσμεύσεων του ΓΠΣ.