Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 10:14

Με αργούς ρυθμούς οι διανοίξεις οδών στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Με αργούς ρυθμούς οι διανοίξεις οδών στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Τις διανοίξεις δρόμων στην πόλη (Ψαρών, Μπουλούκου, Βουλγαροκτόνου, Δράκου) προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας, προχωρώντας τις σχετικές πολεοδομικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από την αρμόδια αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα:

α) Εχει κυρωθεί η πράξη αναλογισμού στην οδό Ψαρών, που αφορά το τελευταίο αδιάνοικτο τμήμα της. Προχωράει η διαδικασία προσδιορισμού της τιμής μονάδας για την αποζημίωση των ιδιοκτητών αναφορικά με τη διάνοιξη.

β) Ολοκληρώθηκε η ανασύνταξη της μεμονωμένης πράξης εφαρμογής για τμήμα της οδού Δράκου. Η μεμονωμένη πράξη εφαρμογής αρχικώς αναρτήθηκε και υποβλήθηκαν ενστάσεις, οι οποίες εκδικάστηκαν και εκδόθηκε σχετική απόφαση περιφερειάρχη. Αύριο αναρτάται η συγκεκριμένη πράξη, μετά την ανασύνταξή της, καθώς και ο πίνακας επικειμένων, ενώ εκτιμάται ότι έχουν επιλυθεί στο μέγιστο μέρος τους τα ζητήματα, για τα οποία υποβλήθηκαν ενστάσεις. Μετά την έγκριση της μεμονωμένης πράξης εφαρμογής θα γίνει η διάνοιξη της συγκεκριμένης οδού, ώστε να ακολουθήσουν τα έργα που προβλέπονται. Η μεμονωμένη πράξη εφαρμογής συντάχθηκε ύστερα από αίτημα της ΔΕΥΑΚ, με σκοπό την κατασκευή συλλεκτηρίου αγωγού ομβρίων, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα.

γ) Η οδός Μπουλούκου έχει διανοιχθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της και έχει παραμείνει ένα μικρό αδιάνοικτο τμήμα. Για το τμήμα αυτό αναμένεται ο προσδιορισμός της τιμής μονάδος, ώστε να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης και η δίκη θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει η πλήρης διάνοιξη του δρόμου.

δ) Η οδός Βουλγαροκτόνου, που οδηγεί από την Κρήτης στη Ναυαρίνου, προβλέπεται να διανοιχθεί μέσω του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναρτηθεί οι πίνακες επικειμένων και προχωράει η προδικαστική διαδικασία, προκειμένου να οριστεί η τιμή μονάδας για την αποζημίωση των ιδιοκτητών, ώστε να διανοιχθεί και ο δρόμος αυτός.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER