Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 10:14

Με αργούς ρυθμούς οι διανοίξεις οδών στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Με αργούς ρυθμούς οι διανοίξεις οδών στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Τις διανοίξεις δρόμων στην πόλη (Ψαρών, Μπουλούκου, Βουλγαροκτόνου, Δράκου) προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας, προχωρώντας τις σχετικές πολεοδομικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από την αρμόδια αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα:

α) Εχει κυρωθεί η πράξη αναλογισμού στην οδό Ψαρών, που αφορά το τελευταίο αδιάνοικτο τμήμα της. Προχωράει η διαδικασία προσδιορισμού της τιμής μονάδας για την αποζημίωση των ιδιοκτητών αναφορικά με τη διάνοιξη.

β) Ολοκληρώθηκε η ανασύνταξη της μεμονωμένης πράξης εφαρμογής για τμήμα της οδού Δράκου. Η μεμονωμένη πράξη εφαρμογής αρχικώς αναρτήθηκε και υποβλήθηκαν ενστάσεις, οι οποίες εκδικάστηκαν και εκδόθηκε σχετική απόφαση περιφερειάρχη. Αύριο αναρτάται η συγκεκριμένη πράξη, μετά την ανασύνταξή της, καθώς και ο πίνακας επικειμένων, ενώ εκτιμάται ότι έχουν επιλυθεί στο μέγιστο μέρος τους τα ζητήματα, για τα οποία υποβλήθηκαν ενστάσεις. Μετά την έγκριση της μεμονωμένης πράξης εφαρμογής θα γίνει η διάνοιξη της συγκεκριμένης οδού, ώστε να ακολουθήσουν τα έργα που προβλέπονται. Η μεμονωμένη πράξη εφαρμογής συντάχθηκε ύστερα από αίτημα της ΔΕΥΑΚ, με σκοπό την κατασκευή συλλεκτηρίου αγωγού ομβρίων, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα.

γ) Η οδός Μπουλούκου έχει διανοιχθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της και έχει παραμείνει ένα μικρό αδιάνοικτο τμήμα. Για το τμήμα αυτό αναμένεται ο προσδιορισμός της τιμής μονάδος, ώστε να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης και η δίκη θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει η πλήρης διάνοιξη του δρόμου.

δ) Η οδός Βουλγαροκτόνου, που οδηγεί από την Κρήτης στη Ναυαρίνου, προβλέπεται να διανοιχθεί μέσω του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναρτηθεί οι πίνακες επικειμένων και προχωράει η προδικαστική διαδικασία, προκειμένου να οριστεί η τιμή μονάδας για την αποζημίωση των ιδιοκτητών, ώστε να διανοιχθεί και ο δρόμος αυτός.


NEWSLETTER