Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 19:30

Κυβερνήτες πολεμικών πλοίων στο Δημαρχείο της Πύλου 

Γράφτηκε από την

Στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Πύλου δέχθηκε χθες ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης τους κυβερνήτες των δύο πολεμικών πλοίων, της φρεγάτας “Ναβαρίνο” του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του αρματαγωγού “Αζόφ” του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που από χθες προσορμίστηκαν στο λιμάνι της Πύλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 190ή επέτειο από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Συγκεκριμένα, τον δήμαρχο επισκέφθηκε ο κυβερνήτης του “Αζόφ” αντιπλοίαρχος Σεργκέι Λουτσένκο που αντάλλαξε συμβολικά δώρα φιλίας και συνεργασίας με τον Δ. Καφαντάρη, ο οποίος στο πρόσφατο ταξίδι του στο Αζόφ της Ρωσίας -για την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης- τον είχε προσκαλέσει στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις. Ο Ρώσος κυβερνήτης προσκάλεσε και επίσημα τον δήμαρχο στη δεξίωση που θα δοθεί στο “Αζόφ”, αύριο το απόγευμα.

Ακολούθησε η επίσκεψη στον Δ. Καφαντάρη από τον κυβερνήτη της φρεγάτας “Ναβαρίνο”, αντιπλοίαρχο (ΠΝ) Εμμανουήλ Ζουμπούλη, ο οποίος -σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου- “εξέφρασε τις καλύτερες εντυπώσεις για την πόλη της Πύλου και τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή”.