Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 10:02

Μονιμοποιούνται 10 πρώην συμβασιούχοι με Stage στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Μονιμοποιούνται 10 πρώην συμβασιούχοι με Stage στο Δήμο Τριφυλίας

 

Παραιτείται από τα ένδικα μέσα ο Δήμος Τριφυλίας, αναγνωρίζοντας την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τους συμβασιούχους του προγράμματος Stage που είχαν προσληφθεί στον πρώην Δήμο Κυπαρισσίας και έτσι προχωράει η διαδικασία πρόσληψής τους στο δήμο. 

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας στους 10 συμβασιούχους, με τους οποίους είχε συνάντηση στο γραφείο του. Να τονίσουμε ότι η πρωτόδικη απόφαση είχε δικαιώσει τους εργαζόμενους, όμως αρχικά ο δήμος είχε αποφασίσει να ασκήσει αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Κατσίβελας, επανεξετάζοντας τις δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες σε προσωπικό αποφασίστηκε να παραιτηθεί ο δήμος από τα ένδικα μέσα.

Μιλώντας για αυτό το θέμα στην «Ε» ο κ. Κατσίβελας μεταξύ άλλων επισήμανε: «Από προηγούμενη συνάντηση που είχε γίνει τους είχα πει ότι θα ξαναεξετάσω το θέμα, όσον αφορά το να επανελέγξω τις δυνατότητες του δήμου που υπάρχουν για να μπορέσουν να εργαστούν. Τους ανακοίνωσα ότι ο δήμος θα παραιτηθεί από όλα τα ένδικα μέσα και αναγνωρίζει την πρωτόδικη απόφαση, η οποία υπάρχει για αυτή την κατηγορία των εργαζομένων. Ηταν μια υποχρέωση που είχα αναλάβει απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να μπορέσω να ικανοποιήσω αυτό το κοινό αίσθημα το οποίο υπήρχε, αλλά και το δικαίωμα των ανθρώπων στην εργασία, αξιολογώντας όλες τις ελλείψεις που παρουσιάζει σε προσωπικό ο δήμος, οι οποίες συν τω χρόνω γίνονται όλο και περισσότερες».

Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας ήταν 11, ωστόσο μία από αυτούς είχε ήδη προσληφθεί στη ΔΕΥΑΤ. Ετσι θα προσληφθούν και οι υπόλοιποι 10 στο δήμο, κάτι που αναμένεται να γίνει με τη νέα χρονιά.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER