Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 21:43

Ο Νίκας χειρίζεται τη μεταφορά των σκουπιδιών στη Β. Ελλάδα

Γράφτηκε από την

Σημαντικές αποκαλύψεις προέκυψαν κατά τη συζήτηση για την παράταση της σύμβασης μεταφοράς των απορριμμάτων, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Αμαξοστασίου Γιάννης Παπαδόπουλος, απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι από πλευράς δήμου την υπόθεση μεταφοράς ανακυκλώσιμων απορριμμάτων με πλοίο σε ΚΔΑΥ της Βόρειας Ελλάδας τη χειρίζεται προσωπικά ο δήμαρχος, με σκοπό να μην υπάρχουν διαρροές, κι εκείνος γνωρίζει και τον ακριβή προορισμό των δεμάτων.
Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι ο χώρος στο πεδίο βολής που χρησιμοποιείται ως σταθμός μεταφόρτωσης δεν έχει αδειοδότηση, αλλά χρησιμοποιείται ως ο μοναδικός επί της ουσίας κατάλληλος χώρος πλην της Μαραθόλακκας. Οσον αφορά το χώρο όπου ο εργολάβος Θεόδωρος Καράμπελας θα συνεχίσει να μεταφέρει τα απορρίμματα, πρόκειται για κάποιον ΧΑΔΑ στην Αιτωλοακαρνανία, πιθανότατα στην περιοχή του τέως Δήμου Στράτου.
Στο μέτωπο του διεθνούς διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, εκκρεμεί ακόμα συνάντηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τους δημάρχους για τους όρους της προκήρυξης, ενώ σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της “Καθημερινής”, δεν αποκλείεται στις 23 Δεκεμβρίου να προκηρυχθούν όλοι οι διαγωνισμοί των Περιφερειών για το συγκεκριμένο θέμα.