Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 08:29

Διευκρινίσεις για Ναυαρίνου αλλά λέξη για Μπεχράκη από τον Μάκαρη

Γράφτηκε από την

 

 

Την πλήρη πρότασή του για την ανάπλαση - πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου παρουσιάζει και διευκρινίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

Θέτει σημαντικές προϋποθέσεις για την πεζοδρόμηση, όμως δεν απαντά με ξεκάθαρο τρόπο αν συμφωνεί με την άποψη του συμβούλου - «υπαρχηγού» της παράταξης Σταμάτη Μπεχράκη, εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, για πεζοδρόμηση με συγκοινωνία και χρήση ΙΧ, και με διέλευση και στάθμευση για τους περισσότερους μήνες του χρόνου, που η Ναυαρίνου δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση.

Ο κ. Μάκαρης, αφού πρώτα κάνει λόγο για ολοκληρωμένη ανάπλαση της παραλιακής ζώνης σε βάθος 100 μέτρων, για διανοίξεις δρόμων και της Κρήτης και για νέες θέσεις στάθμευσης, μετά ζητεί κυκλοφοριακή μελέτη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «η πρότασή μας έχει διατυπωθεί κατ’ επανάληψη δημοσίως για την οδό Ναυαρίνου και συμπυκνώνεται στα ακόλουθα:

1) Να υπάρξει ένα σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπλασης όλης της παραλιακής ζώνης  σε βάθος 100 μέτρων έτσι ώστε να  μην έχουμε επιβάρυνση των υπολοίπων δρόμων και να γίνει μια κυκλοφοριακή μελέτη που θα το υποστηρίζει.

2) Να γίνουν οι απαραίτητες διανοίξεις δρόμων γιατί πολλές περιοχές είναι ανολοκλήρωτες πολεοδομικά. Να γίνει η διάνοιξη του τελικού μέρους της οδού Κρήτης.

3) Να δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη.

4) Αφού ισχύσουν οι προηγούμενες προϋποθέσεις να ακολουθήσει η σταδιακή και με σχέδιο πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου όπως άλλωστε έχει προτείνει και ο τεχνικός κόσμος της Καλαμάτας”.

Συμπερασματικά, συμπληρώνει ο κ. Μάκαρης “για να αξιοποιήσει η Καλαμάτα το συγκριτικό της πλεονέκτημα -την παραλία- χρειάζεται σχεδιασμός που δυστυχώς λείπει από τη δημοτική αρχή, η οποία αρέσκεται στους πειραματισμούς. Η δημοτική μας παράταξη -με γνώμονα πάντα το συμφέρον των δημοτών-  θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην σπαταληθεί σε ανούσια έργα το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη».