Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 17:13

Κίνδυνος πλημμύρας από ρέμα στη Θουρία 

Γράφτηκε από τον
Κίνδυνος πλημμύρας από ρέμα στη Θουρία 

Η εικόνα της σημερινής κατάστασης στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία επιβεβαιώνει τον κίνδυνο για νέες μεγαλύτερες πλημμύρες στην περιοχή. Οπως είναι τώρα το ρέμα, θα πνίξει ξανά σπίτια και ανθρώπους.

Στο σημείο που ο αγωγός παραμένει κλειστός, η ικανότητα της παροχέτευσης είναι πολύ μικρότερη μετά το άνοιγμα του ρέματος στο υπόλοιπο τμήμα προς την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Το νερό που θα έρχεται περισσότερο και με μεγαλύτερη ορμή, δεν θα χωράει να μπει στο κλειστό τμήμα και θα πλημμυρίζει την περιοχή πιο εύκολα από πριν. Μάλιστα, στην είσοδο του κλειστού αγωγού έχουν φυτρώσει χορτάρια και υπάρχουν λάσπες, που αποδυναμώνουν την υφιστάμενη προβληματική αντιπλημμυρική ικανότητα.

Χαρακτηριστικά, κάτοικος της περιοχής που στην περσινή θεομηνία υπέστη ζημιές χιλιάδων ευρώ και έχει υποβάλει αγωγές για να αποζημιωθεί, μας επεσήμανε την αγωνία και την ανησυχία του, γιατί, όπως σημείωσε “δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Το ρέμα δεν έχει καθαριστεί στο κλειστό τμήμα του και θα μας πνίξει ξανά”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER