Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 17:34

Κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας για το 2018, το οποίο είναι ακόμη μικρότερο κατά 100.000 από την αρχική του εισήγηση των 2,9 εκ. Το Τεχνικό Πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία ρεαλιστικό, που ανταποκρίνεται στις δυνατότητες, ενώ η αντιπολίτευση το χαρακτήρισε φθηνό και φτωχό, χωρίς στρατηγική και μεγάλα έργα. 

Η συζήτηση πάντως ανέδειξε και την εσωτερική έντονη κριτική που υπάρχει πλέον στην παράταξη της πλειοψηφίας. Ετσι, εκτός από την κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση, έντονη κριτική άσκησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και Μαρία Πανουσιοπούλου, επισημαίνοντας συγκεκριμένα έργα που δεν έχουν συμπεριληφθεί αλλά και ποσά που έχουν φύγει από παλιούς κωδικούς χωρίς να φαίνεται πού έχουν πάει. Μάλιστα η κ. Πανουσιοπούλου επισήμανε ότι είναι μικρότερο κατά 100.000 ευρώ, κάνοντας την πρόσθεση στους κωδικούς των έργων και των προμηθειών που αφορούν την τεχνική υπηρεσία.

Από εκεί και πέρα, ο εισηγητής αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Κατσούλας επισήμανε ότι κινείται στις πραγματικές δυνατότητες του δήμου και είναι ρεαλιστικό, ενώ απαντώντας στη συνέχεια στην κριτική που έγινε, τόνισε ότι όταν ξεκαθαρίσουν τα οικονομικά δεδομένα του δήμου για τη νέα χρονιά θα υπάρξει μια γενναία αναμόρφωση. 

Από την πλευρά των αντιπολιτεύσεων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Αδρινόπουλος επισήμανε την απουσία σημαντικών έργων αλλά και απλών προμηθειών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη λειτουργία του δήμου. Η επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννα Μαραβελή επισήμανε ότι λείπουν έργα στρατηγικής σημασίας, τα οποία με την αναζήτηση των σωστών χρηματοδοτικών εργαλείων θα μπορούσαν να γίνουν. Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Σαράντος Κουκούμης σημείωσε πως το πόσο φτωχό είναι, φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού, αλλά πέρα από αυτό επισήμανε ότι δεν βάζει προτεραιότητες. 

Από την πλευρά των συμβούλων της πλειοψηφίας, η Μαρία Πανουσιοπούλου επισήμανε την έλλειψη έργων, όπως η συντήρηση του Δημαρχείου Φιλιατρών, αλλά και το κτήριο της πρώην ΕΤΕ στην Κυπαρισσία και αρκετά ακόμη. 

Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος σε υψηλούς τόνους σημείωσε ότι για το Τεχνικό Πρόγραμμα αποφάσισε τον κονκλάβιο ερήμην των άλλων, χωρίς να ερωτηθούν οι υπόλοιποι σύμβουλοι και χωρίς να κληθούν τα τοπικά συμβούλια. Αναφέρθηκε στην κατάσταση με τα απορριμματοφόρα και σημείωσε ότι ο δήμος αγοράζει πολύ ακριβότερα τα μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα από ό,τι πωλούνται στις μάντρες, ενώ επανέφερε το θέμα με τις παιδικές χαρές σε Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία με το υψηλό κόστος κατασκευής τους. Τέλος σημείωσε ότι μομφές στο πρόσωπό του πως είναι προστάτης και νταβατζής δεν τις ανέχεται -“δεν θέλω να γίνω αντιδήμαρχος, ούτε και το ζήτησα, ο λαός όμως κρίνει ποιοι ήρθαν εδώ για ίδιο όφελος” τόνισε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας σημείωσε ότι ουσιαστικά η παράταξή τους έχει καταργηθεί και καμία συνεδρίαση δεν έχει γίνει για σημαντικά ζητήματα της πόλης. 

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος αναφερόμενος στο θέμα των παιδικών χαρών σημείωσε πως το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, το οποίο και πλήρωσε αφού έλεγξε τον διαγωνισμό, ενώ αναφερόμενος εμφανέστατα στον κ. Κανελλόπουλο επισήμανε ότι είναι λογικό να υπάρχουν έριδες, αλλά πρέπει να είναι στα όρια της ευπρέπειας, όσοι τα υπερέβησαν ή απομονώθηκαν ή αποτέλεσαν αντικείμενο ψυχαγωγίας.

Πάντως το θέμα με τις παιδικές χαρές το έθιξε και η κ. Πανουσιοπούλου με αφορμή την κόντρα επιστολών Κατσίβελα - Κόλλια, λέγοντας πως ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει κάτι πίσω από αυτό και ο πρώην δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο δήμαρχος, αφού αναφέρθηκε σε επιμέρους έργα, επισήμανε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι σύμφωνα με τις συγκεκριμένες δυνατότητες που έχει ο δήμος, ενώ επισήμανε ότι είναι πολλά πράγματα που τρέχουν αλλά δεν φαίνονται.

Τελικά στην ψηφοφορία που έγινε, εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας, καθώς οι σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων το καταψήφισαν.

 

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER