Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 19:06

Καταγραφή προβλημάτων για το “Βοήθεια στο Σπίτι” στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Η καταγραφή των προβλημάτων και η εξεύρεση λύσεων για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης με εργαζόμενους του προγράμματος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας, υπό την προεδρία του δημάρχου Π. Νίκα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, για το “Βοήθεια στο Σπίτι” υπάρχουν δύο προγράμματα: ένα στην πόλη της Καλαμάτας, το οποίο χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ο δήμος κι ένα στα χωριά του Ταϋγέτου και στις απομακρυσμένες περιοχές, στις Δημοτικές Ενότητες Αρφαρών και Θουρίας, που χρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικούς πόρους και κατά 25% από εθνικούς.

Από το πρόγραμμα εξυπηρετούνται συνολικά 312 άτομα μοναχικά και ηλικιωμένα σε εβδομαδιαία βάση και σε πολλές περιπτώσεις όταν παραστεί ανάγκη, και σε καθημερινή βάση (π.χ. για ενέσεις ινσουλίνης, κ.λπ.)

Ο δήμαρχος ζήτησε από κάθε υπεύθυνο περιοχής αναλυτική έκθεση εργασιών και καταγραφή των εξυπηρετούμενων ατόμων. Επίσης, έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για την ενίσχυση του προγράμματος με την πρόσληψη προσωπικού και την απόκτηση μέσων.