Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 13:34

Ρύθμιση οφειλών της ΔΕΥΑΤ προς το Δήμο Τριφυλίας 

Γράφτηκε από τον
Ρύθμιση οφειλών της ΔΕΥΑΤ προς το Δήμο Τριφυλίας 

Πενταετή ρύθμιση των οφειλών, ύψους 1.242.019 ευρώ, της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης-Αποχέτευσης Τριφυλίας προς το δήμο αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις δόσεις να καταβάλλονται κάθε τρίμηνο.

Οπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτη Γυφτάκη, το ποσό αυτό προέρχεται από το πολιτιστικό τέλος του 2015 και του 2016 που εισπράττει η επιχείρηση μέσω των λογαριασμών και το οποίο δεν έχει αποδοθεί στο δήμο, όπως και οφειλές από την πληρωμή του ρεύματος αντλιοστασίων που έκανε ο δήμος για λογαριασμό της ΔΕΥΑΤ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επέκτασης. Σημείωσε επίσης πως αυτή τη στιγμή οφείλονται στη ΔΕΥΑΤ από καταναλωτές 1,2 εκ. ευρώ.

Πάντως αρκετοί σύμβουλοι, όπως οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Ιωάννα Μαραβελή και Σαράντος Κουκούμης, αλλά και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πανουσιοπούλου, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους αν μπορεί η ΔΕΥΑΤ να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις που υπάρχουν και ταυτόχρονα να αποπληρώνει το δήμο, προτείνοντας μάλιστα την 10ετή αποπληρωμή του ποσού. 

Από την πλευρά του κ. Γυφτάκη και της αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννας Κωνσταντέλου επισημάνθηκε ότι όλα αυτά έχουν εξεταστεί από τις οικονομικές υπηρεσίες της επιχείρησης και του δήμου και έχει συμφωνηθεί πως αυτό μπορεί να γίνει.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER