Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 20:17

Μείωση τιμής από την “Ηλέκτωρ” ζητεί ο Νίκας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τη μείωση της τιμής για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών με την εταιρεία “Ηλέκτωρ”, θα διαπραγματευτεί ο Δήμος Καλαμάτας, γιατί έχει πλέον δικά του μηχανήματα στη Μαραθόλακκα.

Αυτό επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ενημερώνοντας ότι ήρθε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το σχέδιο σύμβασης μεταξύ του δήμου και της εταιρείας, τη λειτουργία μονάδας κινητής επεξεργασίας αστικών σύμμικτων απορριμμάτων (ΑΣΑ) για δύο χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο επιπλέον.

“Θα επιδιώξουμε τη μείωση της τιμής με διάφανες διαδικασίες και με αποφάσεις συλλογικών οργάνων”, παρατήρησε ο δήμαρχος. Απαντώντας σε αυτούς που είχαν αμφισβητήσει την ευόδωση του διαγωνισμού και την ανάληψη της διαχείρισης από την “Ηλέκτωρ”, είπε πως “είναι κόλαφος για πολλούς η απόφαση του Ελεγκτικού”.

Ο κ. Νίκας, για μια ακόμα φορά, τάχθηκε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέροντας χαρακτηριστικά “μία διαχείριση για όλους, καθώς από τους 26 δήμους της Περιφέρειας οι 20 είναι μικροί”. Ξεκαθάρισε ότι η τοπική διαχείριση θα σταματήσει, όταν αρχίσει η κεντρική διαχείριση κι εξέφρασε τη λύπη του για την κυβέρνηση που θα μπορούσε να έχει επιβάλει μια άλλη λύση, αλλά δεν το έκανε.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το διαγωνισμό, η προσωρινή διαχείριση από την “Ηλέκτωρ” έχει κόστος 59,1 ευρώ τον τόνο συν ΦΠΑ, δηλαδή 73,28 ευρώ με το ΦΠΑ. Για 2 χρόνια συν ένα παράταση, η συνολική τιμή θα είναι 6.249.600 ευρώ (5.040.000 ευρώ συν ΦΠΑ 1.209.600 ευρώ).

Τα μηχανήματα που έχει ο δήμος στη Μαραθόλακκα, είναι: ένας δεματοποιητής με τυλικτικό μηχάνημα, ειδικό κλαρκ και πλυντικό μηχάνημα, καθώς και κόμπακτ βιολογικός για τα στραγγίδια.

Γ.Σ.