Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 22:05

Κτηματολογικοί πίνακες πολεοδόμησης της Μπούκας αναρτήθηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Αναρτήθηκαν χθες τελικά, στο ισόγειο του Δημαρχείου της Μεσσήνης, οι κτηματολογικοί πίνακες της πολεοδομούμενης περιοχής β΄ κατοικίας στη Μπούκα.
Στους πίνακες αυτούς παρουσιάζεται η κατάσταση που -σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιδιοκτητών- υφίσταται στη συγκεκριμένη περιοχή, όσον αφορά στα όρια και την έκταση των αγροτεμαχίων.
Τους πίνακες αυτούς θα πρέπει να ελέγξουν οι ενδιαφερόμενοι για να διαπιστώσουν αν ανταποκρίνονται στη σημερινή εικόνα και σε περίπτωση διαφωνίας τους ή λανθασμένης -κατ’ αυτούς- εγγραφής, μπορούν μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών να υποβάλουν ενστάσεις.
Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει ο δήμος να καθορίσει το ποσοστό εισφοράς σε χρήμα του καθενός από τους ιδιοκτήτες, με την οποία εκτιμά ότι θα μπορέσει να εισπράξει περί τα 100.000 ευρώ -σε βάθος 2,5 χρόνων- ώστε να χρηματοδοτηθεί η πολεοδομική μελέτη και η πράξη εφαρμογής.
Ο πίνακας έχει καταρτιστεί με βάση τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στις οποίες προέβησαν οι κάτοχοι εκτάσεων στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών κι αφού προηγουμένως είχαν αποδεχθεί -μετά από διαβούλευση με το δήμο- να συνδράμουν οικονομικά για να προχωρήσει η πολεοδόμηση.