Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 20:35

Οι ενστάσεις για τη Βέργα την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από την
Οι ενστάσεις για τη Βέργα την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι ενστάσεις των ιδιοκτητών για την πολεοδομική μελέτη της Βέργας πρόκειται να εξεταστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, ο δήμαρχος έδωσε οδηγίες στην αρμόδια αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα να γίνουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο κοινωνοί της εισήγησης της υπηρεσίας οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ΤΕΕ, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας και οποιοσδήποτε άλλος δείξει ενδιαφέρον.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν υποβληθεί 107 ενστάσεις για την πολεοδομική μελέτη Βέργας.

Η κ. Ντίντα είχε ενημερώσει παλιότερα ότι θα εξεταστούν κατά σειρά από το Δημοτικό Συμβούλιο, το τοπικό, το κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) και το υπουργείο Περιβάλλοντος και η μελέτη θα εγκριθεί τελικά με Προεδρικό Διάταγμα. Επίσης είχε δηλώσει ότι έχουν τηρηθεί απαρέγκλιτα όλα τα τυπικά, ενώ όσον αφορά τον παραλιακό πεζόδρομο που προβλέπεται και τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν, είχε επισημάνει πως είναι βασική ρύθμιση που προβλέπεται από την πολεοδομική μελέτη από το 2005. Είχε ξεκαθαρίσει ότι ο παραλιακός πεζόδρομος χωροθετήθηκε στη ζώνη της παραλίας, που είναι θεσμοθετημένη με ΦΕΚ και πως δεν υπάρχει άλλη ρυμοτόμηση πέρα από τη ζώνη παραλίας.


NEWSLETTER