Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 17:33

Τριφυλία: Εργολάβος θα λάβει χρωστούμενα 39.030 ευρώ συν νόμιμους τόκους 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τριφυλία: Εργολάβος θα λάβει χρωστούμενα 39.030 ευρώ συν νόμιμους τόκους 

Τη μη άσκηση ένδικων μέσων αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας, κατά τις 142/2017 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης που δικαιώνει εργολάβο στον οποίο πλέον ο δήμος πρέπει να καταβάλει το ποσό των 39.030 ευρώ πλέον τον νόμιμων τόκων.  

Η υπόθεση αφορά το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων Γλυκοριζίου, τον 4ο λογαριασμό από την εποχή του πρώην Δήμου Αετού. Ο λογαριασμός δεν είχε πληρωθεί αφού δεν είχε εγκριθεί από τον επίτροπο, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να κινηθεί νομικά και να δικαιωθεί. 

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η έκδοση χρηματικών ενταλμάτων λόγω κατασχέσεων που έγιναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου. Η πρώτη, συνολικού ύψους 16.479 ευρώ που περιλαμβάνει το αρχικό ποσό τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα, και η δεύτερη ύψους 6.999 ευρώ

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε την κατάπτωση της εγγύησης πρώην ενοικιαστή του τουριστικού περιπτέρου Αετού, υπέρ του δήμου, με ποσό 1.224 ευρώ. Οπως τονίστηκε ο δήμος προέβη σε καταγγελία κατάπτωσης καθώς ο ενοικιαστής όφειλε μισθώματα από το 2009 έως και το Μάιο του 2012, συνολικού ύψους 39.523 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων.

Ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει εκ νέου πρόστιμα του Λιμεναρχείου Πύλου καθώς αποφασίστηκε η μη άσκηση ένδικων μέσων κατά των αποφάσεων του λιμενάρχη Πύλου που έχει επιβάλει 5 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για την μη ύπαρξη βάρκας ναυαγοσώστη στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη, η οποία αποκτήθηκε στις 7 Αυγούστου και έτσι έπαψαν πλέον να επιβάλλονται πρόστιμα στο δήμο. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής σημείωσε ότι από τον Μάιο είχε παρθεί απόφαση για αγορά βάρκας και έφτασε Αύγουστος για να αγοραστεί -  καταλογίζοντας μεγάλη καθυστέρηση από την πλευρά του δήμου.

Μεταξύ των άλλων αποφάσεων που λήφθηκαν ήταν η νομική εκπροσώπηση του πρώην αντιδημάρχου Τριφυλίας Σπύρου Χρονόπουλου από τη νομικό του δήμου, καθώς κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου. Εγινε έγκριση δαπανών και ψήφιση διάθεσης πιστώσεων, όπως και η τροποποίηση του προϋπολογισμού με αφαίρεση ποσών από έργα που δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν τη χρονιά αυτή όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων και μεταφορά τους σε άλλους κωδικούς, αλλά και η δημιουργία κωδικού για την υποστήριξη δέντρου στα Φιλιατρά με αντηρίδες, συνολικού ποσού 900 ευρώ - ποσό που αν και ψηφίστηκε ομόφωνα, από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Βασίλη Παπαθεοδοσίου χαρακτηρίστηκε μεγάλο για τη στήριξη ενός δέντρου με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό.

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER