Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 17:32

Ψηφιακή υπογραφή στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ψηφιακή υπογραφή στο Δήμο Καλαμάτας

Σε εφαρμογή έχει τεθεί η ψηφιακή υπογραφή στο Δήμο Καλαμάτας, εδώ και ένα χρόνο περίπου, γεγονός που σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, “επιφέρει εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, ενώ εξασφαλίζει την ασφαλή δημιουργία ηλεκτρονικών εγγράφων”.

Η ψηφιακή υπογραφή χρησιμοποιείται στο Δήμο Καλαμάτας από το Ληξιαρχείο, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, το Τμήμα Προμηθειών και από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων. Ο Δήμος Καλαμάτας σκοπεύει να διευρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση της ψηφιακής υπογραφής, λόγω των πολλαπλών ωφελειών που επιφέρει στην παραγωγή δημοτικού έργου και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “το επόμενο βήμα είναι η αποστολή εγγράφων στους άλλους φορείς του Δημοσίου, τα οποία θα είναι ψηφιακώς υπογεγραμμένα και όχι σε έντυπη μορφή. Τα ψηφιακώς υπογεγραμμένα έγγραφα γίνονται δεκτά από το Δημόσιο και άλλους φορείς, γι' αυτό και οι πολίτες μπορούν να ζητούν την αποστολή τέτοιων εγγράφων στο e-mail τους, εφόσον το επιθυμούν, ως απάντηση σε κάποιο αίτημά τους. Τελικός στόχος είναι όλη η παραγωγή, διακίνηση και αποθήκευση εγγράφων του Δήμου Καλαμάτας να διενεργείται ψηφιακά”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER