Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 08:47

180 ενστάσεις για το ΓΠΣ της Βέργας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επεξεργασίας των ενστάσεων για την επικαιροποίηση της πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας και στις 9 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει επί αυτών των ενστάσεων. 

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα ενημέρωσε χθες ότι υποβλήθηκαν περίπου 180 ενστάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες (γύρω στις 130) αφορούσαν επικαιροποίηση κτηματολογικών δεδομένων και οι υπόλοιπες, 50 περίπου, σημαντικά θέματα που απαιτούσαν διευθέτηση. Παρατήρησε ότι ο δήμος, μέσω της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα και κυρίως εκείνα που αφορούσαν ρυμοτομήσεις σπιτιών. Η κ. Ντίντα εξέφρασε την ικανοποίησή της που “τα ζητήματα αυτά έκλεισαν και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε σ' αυτήν την εξέλιξη για τα σπίτια”.

Οσον αφορά τα επόμενα βήματα, η σχετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διαβιβαστεί στην Περιφέρεια, προκειμένου αυτή να συντάξει την εισήγηση για το τοπικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ). Ο σχετικός φάκελος θα διαβιβαστεί, στη συνέχεια, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, για εισήγηση αναφορικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι “υπάρχει ομοθυμία για την έγκριση του σχεδίου. Οι συνθήκες έχουν πια ωριμάσει και οι πολίτες έχουν πραγματικά αντιληφθεί ότι η περιοχή χρειάζεται πολεοδόμηση. Χωρίς πολεοδόμηση δεν μπορεί να υπάρξει ομαλή και συγκροτημένη ανάπτυξη, ώστε η περιοχή να αποκτήσει αυτό που της αρμόζει και να αποτελέσει την πιο όμορφη και πιο τουριστική περιοχή του δήμου”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Ντίντα ανέφερε ότι “για ευνόητους λόγους τουριστικών επενδύσεων εξαιρέθηκαν από την πολεοδόμηση τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής. Και αυτό έχει ξαναγίνει σε όλη την Ελλάδα”.

Γ.Σ.