Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 09:21

Κινεζικό ενδιαφέρον για ποδήλατα στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
Κινεζικό ενδιαφέρον για ποδήλατα στην Καλαμάτα 

 

 

Eταιρεία από τη Σαγκάη της Κίνας ενδιαφέρεται για ενοικιαζόμενα (κοινόχρηστα) ποδήλατα στην Καλαμάτα και εκπρόσωποί της παρουσίασαν χθες την πρότασή της, στο νέο Δημαρχείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η παρουσίαση, στην οποία παρέστη και ο δήμαρχος, αφορούσε στην πρωτοβουλία εγκατάστασης ποδηλάτων στην Καλαμάτα, συμβατικών και υβριδικών (με ηλεκτρική υποβοήθηση και παροχή ενέργειας από μπαταρία). Τα ποδήλατα θα τα χρησιμοποιεί το κοινό με αντίτιμο, πληρώνοντας είτε με την πιστωτική του κάρτα είτε μέσω εφαρμογής από το κινητό του. Η εταιρεία θα υποστηρίζει τη λειτουργία των ποδηλάτων, από τη φόρτιση της μπαταρίας μέχρι την ανεύρεση ενός ποδηλάτου, χάρη στο GPS που αυτό φέρει και την επαναφορά του στη βάση του.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου συνομίλησαν με τα στελέχη της εταιρείας, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος, και τους γνωστοποίησαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσδιορισμό 7 πολυσύχναστων σημείων στην πόλη, που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις ποδηλάτων, με καταβολή αντιτίμου εκ μέρους του ενοικιαστή για τη χρήση του δημόσιου χώρου. Τα στελέχη της εταιρείας, που ήταν καλά ενημερωμένα για την Καλαμάτα και την περιοχή της, ανέφεραν ότι θα μελετήσουν τα στοιχεία που τους δόθηκαν και άλλα, τα οποία ζητούν και θα επανέλθουν με προτάσεις τους.


NEWSLETTER