Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 10:03

Για 3η φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Για 3η φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου 

 

 

Το θέμα της μονοδρόμησης της Ναυαρίνου, από τη Φαρών έως την Ακρίτα, έρχεται για τρίτη φορά για έγκριση, μετά από δύο αναβολές, λόγω του προχωρημένου της ώρας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη στις 8 το βράδυ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μονοδρόμηση είναι με κίνηση από δυτικά προς ανατολικά, ενώ το θέμα περιλαμβάνει και την έγκριση της μελέτης της ανάπλασης στο πρώτο αυτό τμήμα.

Σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής αρχής: “Προβλέπεται δημιουργία μιας λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,80 μέτρων, διαστρωμένη αντί της ασφάλτου, με έγχρωμους κυβόλιθους. Η ζώνη αυτή προτείνεται να τοποθετηθεί σε απόσταση περίπου 8 μέτρων από τις οικοδομικές γραμμές των αντίστοιχων οικοδομικών τετραγώνων στη βόρεια πλευρά της Ναυαρίνου και θα καταλαμβάνει τμήμα του σημερινού οδοστρώματος. Στη συνέχεια και λίγο πιο νότια, δημιουργείται μια ουδέτερη ζώνη - λωρίδα ασφαλείας πλάτους περίπου 1 μέτρου μεταξύ του προτεινόμενου δρόμου και του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου, για το διαχωρισμό των αξόνων κυκλοφορίας ποδηλάτων και οχημάτων. Με δεδομένο λοιπόν τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ναυαρίνου, από Φαρών μέχρι Ακρίτα (κατεύθυνση Δ-Α), προτείνεται συγχρόνως και η διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου -σε βάρος του υφιστάμενου δρόμου- κατά 4 περίπου μέτρα, με ταυτόχρονη κατάργηση της στάθμευσης των μοτοσυκλετών και τη δημιουργία μόνο θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας στα αντίστοιχα οικοδομικά τετράγωνα, που απαρτίζουν το μέτωπο της ανάπλασης. Για την αστική συγκοινωνία -με κατεύθυνση επίσης προς το κέντρο της πόλης- προτείνεται η πορεία του λεωφορείου να πραγματοποιείται διά μέσου της οδού Ακρίτα έως την οδό Κρήτης, στη συνέχεια από Κρήτης αριστερά μέχρι τη Φαρών, έπειτα στροφή προς τα νότια μέχρι τη Ναυαρίνου και από κει διά μέσου των οδών Τσαμαδού - Αναλήψεως - Ψαρών και Κρήτης, η πορεία του λεωφορείου να καταλήγει και πάλι στη Φαρών”.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η μείζων μειοψηφία ψήφισε λευκό, υποστηρίζοντας την πλήρη πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου, ενώ η παράταξη Αντωνόπουλου καταψήφισε, γιατί η μονοδρόμηση γίνεται χωρίς κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER