Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 17:50

Καταγγελίες Τσιλιβαράκου κατά του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Σε καταγγελίες κατά του Δήμου Καλαμάτας προχώρησε ο συμβασιούχος του δήμου Αντώνης Τσιλιβαράκος -του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώθηκε- σε επίσκεψή του στην εφημερίδα μας.

Τις καταγγελίες αυτές τις δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη προκειμένου να υπάρξουν οι σχετικές απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσιλιβαράκος μας ανέφερε τα εξής: 

«1) Υπάλληλος χρέωσε χιλιάδες ευρώ το τηλέφωνο (με ροζ τηλέφωνα) στο φυλάκιο της καθαριότητας, και η ποινή του από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες -ενώ το γνώριζε και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος- ήταν να πάει από το φυλάκιο στην ανακύκλωση, χωρίς να γίνει ΕΔΕ. 

2) Τέσσερα αυτοκίνητα απορριμματοφόρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας. 

3) Στα 2,5 χρόνια που είμαι συμβασιούχος, δεν έχω κάνει ούτε ένα εμβόλιο και λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά. 

4) Συμβασιούχοι και μόνιμοι έχουν προσληφθεί ως εργάτες καθαριότητας και έχουν πάει σε άλλες δουλειές, και μετά λένε ότι δεν έχει προσωπικό η καθαριότητα για να κάνει τη δουλειά της».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Αναφορικά με δημοσίευμα της «Ελευθερίας», την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, επισημαίνονται τα εξής:

1.     Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΟΙΚ. 276046 της 1/11/2017  έγγραφό της, έκρινε νόμιμη την Απόφαση του Δημάρχου για απόλυση του καταγγέλλοντος πρώην εργαζομένου, απορρίπτοντας την προσφυγή του.

2.     Το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας (υπ’ αριθμ. πρωτ. διαβιβαστικού εγγράφου ΕΞ 277779 / 2017 / 24020 της 26/10/2017) δεν τον δικαιώνει.

3.     Σχετικά με τα καταγγελλόμενα, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση, το πόρισμα της οποίας θα δοθεί στη δημοσιότητα».

 

Γ.Σ.