Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 08:44

Κινέζοι αυτοδιοικητικοί στο Δημαρχείο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την

 

Αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών από τη βιομηχανική περιοχή Σούντε της Κίνας, στην επαρχία της Καντόνας, επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και την αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στα χαρακτηριστικά των περιοχών τους, ενώ από την πλευρά τους οι Κινέζοι αυτοδιοικητικοί -σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου- “απηύθυναν πρόσκληση στον δήμαρχο να επισκεφθεί τη Σούντε, ηγούμενος μιας αποστολής για επιχειρηματικές επαφές, τονίζοντας ότι έχει ιδρυθεί μια δομή, που διευκολύνει τις εισαγωγές ξένων προϊόντων στην Κίνα”.

Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας μίλησε για “περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο περιοχών”, μέσα από “προεργασία για επιχειρηματικές συμφωνίες με τις επιχειρήσεις που τυποποιούν και εξάγουν τοπικά προϊόντα του αγροτικού τομέα, με τα ξενοδοχεία της περιοχής μας, που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν Κινέζους επισκέπτες”.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση του δήμου προστίθεται ότι ο δήμαρχος “ευχαρίστησε τον συμπατριώτη μας Θέμη Μαυροειδή, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κίνα και οργάνωσε αυτή την επίσκεψη”.