Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 14:53

Ανεπαρκές δίκτυο ομβρίων υδάτων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Εχουν περάσει 14 μήνες από τη φονική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου του 2016 και χθες μετά από μια μικρής διάρκειας βροχόπτωση η Καλαμάτα παρουσίασε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε σημαντικές οδούς της πόλης (π.χ. οδός Φαρών, Αθηνών, Αρτέμιδος, Κρήτης, είσοδος Επειγόντων στην περιοχή Νοσοκομείου κ.α.).

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες κατοίκων, πολλά φρεάτια ομβρίων είχαν αποφραχτεί, ενώ το δίκτυο ομβρίων υδάτων απεδείχθη -για μια ακόμα φορά- ανεπαρκές. Παράλληλα είναι γνωστό ότι τα απαιτούμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές που είχαν πληγεί στην πλημμύρα του Σεπτεμβρίου του 2016 είτε δεν έχουν ξεκινήσει, είτε βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο, είτε δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Η δημοτική αρχή οφείλει επιτέλους να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα το κρίσιμο θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και να το θέσει σε πρώτη προτεραιότητα. Είναι ανεπίτρεπτο ο Δήμος Καλαμάτας να δανείζεται και να χρεώνεται για επιφανειακές αναπλάσεις και να αδιαφορεί για τη σοβαρή έλλειψη στοιχειωδών υποδομών.

 

Μανώλης Μάκαρης 

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Καλαμάτας