Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 11:03

Απάντηση Γιαννημάρα στην ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Απάντηση Γιαννημάρα στην ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Μάνης

Διάβασα στις τοπικές εφημερίδες στις 7 Νοεμβρίου 2017 ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Μάνης «σχετικά με το θέμα της στέγης του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου Καρδαμύλης» . Εμεινα πραγματικά άφωνος ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του κειμένου.

Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή προβληματίστηκα για το ποιος είναι ο συντάκτης του κειμένου, διαπίστωσα όμως δύο πράγματα, το υπέρμετρο εγωιστικό ύφος του κειμένου και την έλλειψη αναγνώρισης ευθύνης, πράγμα που με έκανε να αναθεωρήσω για λίγο τους προβληματισμούς μου.

Και σε ό,τι αφορά τις κρίσεις και τους σχολιασμούς του κ. Μαραμπέα για τους φορείς, τα μέσα ενημέρωσης και τα άτομα, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, ούτε έχω τέτοια πρόθεση, γιατί ο καθένας αποφασίζει για το πώς θα ενεργήσει μόνος του, γι’ αυτό και εγώ απαντώ σήμερα υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου και τις θέσεις μου.

Πέστε μας λοιπόν δήμαρχε κ. Ιωάννη Μαραμπέα, πρέπει ή δεν πρέπει η αντιπολίτευση να παρακολουθεί τα διάφορα γεγονότα στην περιοχή της, ναι ή όχι; Τόσες ημέρες που ήταν η κατάληψη, πού παρουσιάστηκε η αντιπολίτευση; Με ποια ενέργειά της επένδυσε, όπως λέτε, στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης; Αφού εσείς δεν είχατε υπεύθυνα ενημερώσει την αντιπολίτευση για το θέμα, δεν έπρεπε όταν έγινε το Δ.Σ. να ρωτήσει και να ζητήσει να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα στο Δ.Σ.; Περιμένω την απάντησή σας και μέχρι τότε καλό είναι να καθίσετε απέναντι σε έναν καθρέφτη και να του πείτε πώς ενεργήσατε εκείνη την ημέρα. Είμαι βέβαιος ότι θα μιλήσει... και θα σας δώσει την απάντηση.

Εχει μείνει στην ιστορία ο τρόπος ενέργειας του Πόντιου Πιλάτου. Για να δούμε όμως μήπως έχει εφαρμογή και στην προκειμένη περίπτωση;

1) «Καρδαμύλη 26/3/2009

Προς Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων

Σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του Γυμνασίου - Λυκείου Καρδαμύλης είναι προβληματική γιατί η στέγη..... Το γεγονός αυτό εκτός από τα προβλήματα που δημιουργεί στην ομαλή λειτουργία του σχολείου, το καθιστά επικίνδυνο για τους μαθητές και τους διδάσκοντες.

Ο δήμαρχος

Ιωάννης Μαραμπέας».

Πότε λοιπόν λέτε την αλήθεια κ. Μαραμπέα, τότε ή σήμερα; Μήπως ο χρόνος γιάτρεψε σήμερα τα προβλήματα της στέγης; Τι κάνατε τότε στα υπόλοιπα δύο χρόνια της δημαρχοντίας σας για τη στέγη; Μπορούσατε ή δεν μπορούσατε να ενεργήσετε;

2) Δημοτικό Συμβούλιο 31 Ιανουαρίου 2015, θέμα: «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Δυτικής Μάνης έτους 2015»

Α) Επί μέρους έργα Τ.Κ. Καρδαμύλης

Απεντάσσονται τα έργα:

1) ...

2) ...

3) ...

4) ...

5) Συντήρηση - επισκευή κτηρίου Γυμνασίου - Λυκείου Καρδαμύλης.

Το έργο είχε εντάξει στο Τ.Π. η δημοτική αρχή του κ. Γιαννημάρα. Γιατί το απεντάξατε; «Τα ψέματα αργά ή γρήγορα καταρρέουν», εσείς το γράφετε αυτό και μην ψάξετε για δικαιολογία.

3) Οσον αφορά το τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο θέμα και για το σχολείο, ζητώ να δημοσιοποιήσετε τα παραστατικά στοιχεία που έχετε στην Οικονομική Υπηρεσία σας, διαφορετικά θα είσαστε ένας κοινός συκοφάντης. Αυτά για σήμερα και θα κλείσω επιστρέφοντας τα λόγια σας: «Θα σας συνιστούσα στο μέλλον να είσαστε περισσότερο προσεκτικός».

 

Δημήτριος Γιαννημάρας

Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Δυτικής Μάνης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER