Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 17:14

Συνάντηση Τσώνη με Δέδε για τα αρδευτικά φράγματα σε χωριά της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Τσώνη με Δέδε για τα αρδευτικά φράγματα σε χωριά της Μεσσήνης

Οι μελέτες των αρδευτικών φραγμάτων στην Ελληνοεκκλησιά και την Πλατανόβρυση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης με τον γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι μεταξύ των δύο ανδρών “συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Μεσσήνης, όπως αγροτική οδοποιία, φράγματα και υποδομές”, ενώ προστίθεται ότι “στην περίοδο της κρίσης, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο γενικός γραμματέας είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να εξεύρουν πόρους ώστε να εκταμιευτούν χρήματα για τις ανάγκες του δήμου”.

Σημειώνεται ότι οι μελέτες για τα αναφερόμενα φράγματα -ένα στην Ελληνοεκκλησιά και δύο στην Πλατανόβρυση- πρόκειται, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Τσώνη, να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με 700.000 ευρώ το πρώτο και με 500.000 ευρώ τα άλλα δύο, ενώ από άλλη πηγή αναμένεται να προκύψουν πιστώσεις για τη μελέτη ενός ακόμα φράγματος στο Τρίκορφο.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όπως είχε ενημερώσει ο δήμαρχος Μεσσήνης το Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμος συνεργάζεται με μελετητικό γραφείο για την εκπόνηση μελετών κατασκευής μικρών αρδευτικών φραγμάτων στο νοτιοδυτικό τμήμα του.


NEWSLETTER