Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 17:03

Ερωτήσεις Χριστόπουλου για πρόσβαση στη Δυτική Παραλία 

Γράφτηκε από την
Ερωτήσεις Χριστόπουλου για πρόσβαση στη Δυτική Παραλία 

Ερωτήσεις για την πρόσβαση στη θάλασσα στη Δυτική Παραλία και για τη διάνοιξη και ασφαλτόστρωση της οδού Ιωάννη Ψαρρέα, απευθύνει στη δημοτική αρχή Καλαμάτας ο σύμβουλος της “Αλλαγής” Γιάννης Χριστόπουλος.

Οι ερωτήσεις αυτές αναμένεται να απαντηθούν στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 9, μετά την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2018.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Χριστόπουλος κάνει λόγο για απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε όλο το μήκος της Δυτικής Παραλίας από τον Κορδία έως τις εκβολές του ποταμού Παμίσου και παρατηρεί: “Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι αδύνατη. Υπάρχει άμεση ανάγκη διάνοιξης διεξόδων πρόσβασης στην παραλία, όπως η νομοθεσία επιβάλλει. Οι αυθαίρετες κατασκευές, τα συνεργεία, οι στάβλοι ζώων νότια του δρόμου και η ανυπόφορη μυρωδιά παραπέμπουν σε τριτοκοσμική κατάσταση”. Ρωτάει λοιπόν τη δημοτική αρχή αν “θα προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες που θα βελτιώσουν κάπως την υπάρχουσα κατάσταση”.

Οσον αφορά την οδό Ι. Ψαρρέα, ο δημοτικός σύμβουλος προτείνει “να διανοιχτεί και να ασφαλτοστρωθεί, ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους μιας αναπτυσσόμενης περιοχής, και ταυτόχρονα μέσω της οδού Ανθέων (παράλληλη των γραμμών του ΟΣΕ), να οδηγεί τους οδηγούς πίσω από το Μέγαρο Χορού, στο σχολικό συγκρότημα της Αρτέμιδος, απορροφώντας σημαντικό αριθμό αυτοκινήτων από την Αθηνών” - που με την λειτουργία του περιφερειακού θα υποδεχτεί μεγάλο φορτίο αυτοκινήτων. Ο κ. Χριστόπουλος ρωτά τη δημοτική αρχή “αν προτίθεται να προχωρήσει στη διάνοιξη και ασφαλτόστρωση της συγκεκριμένης οδού”.


NEWSLETTER