Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 19:52

Καλαμάτα: Αυξήσεις μόνο σε τέλη και πρόστιμα δημόσιων κοινόχρηστων χώρων (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αυξήσεις μόνο σε τέλη και πρόστιμα δημόσιων κοινόχρηστων χώρων (βίντεο)

Τον καθορισμό των τελών του δήμου για το 2018 πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην αποψινή του συνεδρίαση.

Σε χθεσινές δηλώσεις, ο αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι “ουδεμία αύξηση προβλέπεται για τα τέλη που αφορούν πολύ κόσμο”. Παρατήρησε πως “οι όποιες αυξήσεις γίνονται με σκεπτικό την προστασία των δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων” και ανακοίνωσε αυξήσεις σε πρόστιμα για παραβατικές συμπεριφορές κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Ενημέρωσε ότι γίνεται προσαρμογή των τιμών στα κοιμητήρια και αύξηση της έκπτωσης στα τέλη καθαριότητας για όσους κάνουν κομποστοποίηση. Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για μειώσεις κι εξήγησε πως “έρχεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και πρόσληψη 10 - 12 ατόμων πρώην Stage”. Πληροφόρησε ότι “για την καθαριότητα έχουμε ζητήσει 50 άτομα, εκτιμούμε πως θα εγκριθούν τουλάχιστον οι μισοί”.

Ο κ. Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι “το πλεόνασμα που έχουμε είναι χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλα προγράμματα και για τους δύο μισθούς των υπαλλήλων. Δεν είναι πλεόνασμα, όπως το εννοούν η τρόικα και οι δανειστές”.


NEWSLETTER