Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 20:59

Ο Μπεχράκης για τα έργα στο δυτικό πεζοδρόμιο της Φαρών: Ανάπλαση χωρίς σχέδιο και όραμα

Γράφτηκε από την

Παρέμβαση για την ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών έκανε χθες με δηλώσεις του ο επικεφαλής του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας” Σταμάτης Μπεχράκης. Ειδικότερα ο κ. Μπεχράκης σημείωσε ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί να αναπλάσει το δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Φαρών μέσω της οικονομίας (σ.σ. έκπτωση 47%) από την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, η οποία όμως ουσιαστικά “έκλεψε” τα χρήματα από φτωχότερες περιοχές όπως η δυτική γειτονιά και αυτή βορείως του κοιμητηρίου.
“Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται μία ανάπλαση επειδή ο δήμαρχος είδε μια μέρα κάποιους τουρίστες να ανεβαίνουν τη Φαρών”, επεσήμανε ο κ. Μπεχράκης και συνέχισε λέγοντας ότι απαιτείται ενδελεχής μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, καθώς και να ληφθεί υπόψη η συγκοινωνιακή μελέτη, αφού έτσι αλλάζει ο χαρακτήρας του οδικού άξονα.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός όλων των υποδομών (αποχέτευση κ.ά.), ώστε να μην ξανασκαφτεί σύντομα το ίδιο τμήμα. Τέλος τόνισε ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρχε απαρτία.


NEWSLETTER