Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 09:19

Στον αέρα η ανάπτυξη λόγω διεκδικήσεων γης: Αναξιοποίητο “φιλέτο” στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Στον αέρα βρίσκεται η ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας, καθώς Δημόσιο και ιδιώτες διεκδικούν τις εκτάσεις που βρίσκονται μεταξύ της ακτής και του δρόμου.

Αυτό παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όταν είπε ότι η αδυναμία πρόσβασης στη θάλασσα οφείλεται στο “χρόνιο ιδιοκτησιακό πρόβλημα στη Δυτική Παραλία μέχρι τον Πάμισο”. 

Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτηση του συμβούλου της “Αλλαγής” Γ. Χριστόπουλου, ο δήμαρχος ανέφερε ότι “δεν έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό. Είναι στον αέρα, διεκδικείται γη από Καλαματιανούς και από το Δημόσιο”.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η “Ε” είχε αποκαλύψει πως το Δημόσιο διεκδικεί εκτάσεις από τους ιδιώτες και δυτικά του Παμίσου στην περιοχή της Μπούκας. Μετά τις δηλώσεις του κ. Νίκα γίνεται ξεκάθαρο ότι το “φιλέτο” του Μεσσηνιακού Κόλπου που εκτείνεται από τον ποταμό Αρι έως και την Μπούκα θα μείνει τουριστικά αναξιοποίητο μέχρι να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παράκτιων εκτάσεων. Εννοείται ότι η διαδικασία για το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, καθώς πολιτικοί και τοπικοί άρχοντες μεταθέτουν τις αποφάσεις στο… μέλλον, επειδή δεν θέλουν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος των διοικητικών και δικαστικών αποφάσεων.