Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 15:05

Αμετάβλητα τα τέλη στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Αμετάβλητα τα τέλη στο Δήμο Τριφυλίας

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη για το 2018 στο Δήμο Τριφυλίας με διεύρυνση των ορίων για ευπαθείς ομάδες, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο επισημάνθηκε η ανισοκατανομή που υπάρχει μεταξύ των μεγάλων πόλεων, με την Κυπαρισσία να έχει τα υψηλότερα τέλη σε όλο το δήμο αν και έχει παρθεί εδώ και χρόνια απόφαση για εξισορρόπηση, η οποία όμως δεν έχει υλοποιηθεί.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννα Κωνσταντέλου τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και έτσι δεν χρειάζεται αναπροσαρμογή, δίνοντας τη δυνατότητα διεύρυνσης των κριτηρίων για ευπαθείς ομάδες. 

Σε επισήμανση δε του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κουτσούλη τι εμποδίζει να έχουμε ισοκατανομή των τελών, λέγοντας πως δεν μπορεί η Κυπαρισσία να πληρώνει πάντα παραπάνω, η κ. Κωνσταντέλου επισήμανε ότι η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου, όπου ισοσκελίστηκαν έσοδα με έξοδα και έτσι δεν μπορεί να γίνει καμία μεταβολή, ωστόσο τη νέα χρονιά θα επανεξεταστεί και η δυνατότητα για μειώσεις.

Τη συμφωνία του με τις αλλαγές για ευπαθείς ομάδες αλλά όχι και με την παραμονή των ανισοτήτων μεταξύ δημοτικών ενοτήτων εξέφρασε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης. “Θα πρέπει να υπάρχει ομοιογένεια στα τέλη αφού ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των δημοτικών διαμερισμάτων και δεν πρέπει οι Κυπαρίσσιοι να θεωρούνται προύχοντες και να πληρώνουν παραπάνω”.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER