Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 18:31

“Δύσκολη διαδικασία η οριοθέτηση ρεμάτων” παραδέχεται ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
“Δύσκολη διαδικασία η οριοθέτηση ρεμάτων” παραδέχεται ο Νίκας

 

Η μεγάλη δυσκολία της διαδικασίας οριοθέτησης των ρεμάτων, μαζί με τη νομιμοποίηση σπιτιών που έχουν κτιστεί πάνω στα ρέματα, είναι η αιτία που ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα στην οριοθέτηση.

Αυτό απάντησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, προχθές αργά το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση διαδικασίας ελέγχου, σε ερώτηση του συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλη Αντωνόπουλου. Ωστόσο, ανέφερε ότι οριοθέτηση έγινε στον Καραμπογιά και πως θα συνεχιστεί στο Νέδοντα.

“Γιατί δεν οριοθετεί ρέματα και ποταμούς ο δήμος;”, ρώτησε ο κ. Αντωνόπουλος και παρατήρησε ότι έχει λήξει η θητεία της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων στο δήμο και δεν έχει επανασυσταθεί. “Είναι πολύ σοβαρό θέμα αυτό που θέτεις”, παραδέχθηκε ο δήμαρχος για την οριοθέτηση και εξήγησε: “Πήγαινε ο Αδαμόπουλος (ο αντιδήμαρχος) να καθαρίσει τα ρέματα, ίσα που δεν τον γρονθοκόπησαν”. Επιχειρώντας να αποδείξει “πόσο δύσκολη είναι η οριοθέτηση ρεμάτων”, ανέφερε πως “ξεκινούν 10 μέτρα και φθάνουν μισό”. Επανέλαβε ότι τριώροφο σπίτι βρίσκεται πάνω από το Βέλιουρα και πως πολλά αυθαίρετα έχουν νομιμοποιηθεί. Υποστήριξε ότι “ξεκινήσαμε από Καραμπογιά και θα πάμε στο Νέδοντα, όπου έχουμε καταπατήσεις και δεξιά και αριστερά”. 

Για την αστυνόμευση των ρεμάτων και την επιτροπή είπε πως θα το ξαναδεί, όμως εκτίμησε ότι αυτή η επιτροπή “είναι για το θεαθήναι”, υποστηρίζοντας: “Ποια αστυνόμευση μπορεί να κάνει ένας τεχνικός; Αυτό πρέπει να είναι των κατασταλτικών μηχανισμών ή μικτού ενδιαφέροντος”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER