Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 18:44

Μεσσήνη: Ανικανοποίητος ο Αναστασόπουλος από τις απαντήσεις Ξαρχάκου για την άρδευση

Γράφτηκε από την

Μη ικανοποιημένος δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος από τις απαντήσεις που έδωσε -για μία ακόμα φορά, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος- ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, στα ερωτήματά του σχετικά με τα φράγματα και τα αρδευτικά σε διάφορες περιοχές του δήμου.

Ως εκ τούτου, ο Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι ζητεί το συγκεκριμένο θέμα να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη ως τακτικό και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο τ. δήμαρχος επανέλαβε κι αυτός με τη σειρά του τα ζητήματα που είχε θέσει σε πρόσφατο δημοσίευμά του σχετικά με τα αρδευτικά έργα στον Δήμο Μεσσήνης, περιγράφοντας τις ενέργειες της υπ’ αυτόν δημοτικής αρχής και αντιπαραβάλλοντας τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της σημερινής, των οποίων ωστόσο υπεραμύνθηκε ο Ν. Ξαρχάκος.

Ο αντιδήμαρχος έκανε, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος, αναφορά σε λάθη και παραλείψεις που καθυστέρησαν σημαντικά τόσο τα φράγματα όσο και άλλα αρδευτικά έργα.

 

Ο ΕΛΓΑ

Εξ άλλου, ο Στ. Αναστασόπουλος επέκρινε τη δημοτική αρχή που δεν ενημέρωσε για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στη Μεσσήνη και τη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο -“εμείς είχαμε συμφωνήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει ειδική συνεδρίαση για τις ζημιές στα σύκα και τις ελιές και εκ των υστέρων είδαμε να γίνεται σύσκεψη, χωρίς να ενημερωθεί κανείς μας” τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Κοτταρίδης δήλωσε πως η επίσκεψη του Θ. Κουρεμπέ προέκυψε μετά και τη χαλαζόπτωση της περασμένης εβδομάδας, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημερώθηκε λεπτομερώς για όλα τα ζητήματα. Ωστόσο η απάντησή του δεν κάλυψε τον Στ. Αναστασόπουλο που σχολίασε ότι “το μόνο που προέκυψε από την επίσκεψη ήταν ότι “ήλθον, είδον και απήλθον” χωρίς να υπάρξει απολύτως καμία δέσμευση εκ μέρους του κ. Κουρεμπέ”.

Β.Γ.Μ.